Gå til sidens hovedinnhold

Brann vurderer ny spiller

Hassan El Fakiri er ute i flere uker, nå vurderer Brann om de skal ut og handle igjen.

(iBergen.no) På torsdagens trening fikk Hassan El Fakiri en smell i kneet etter en duell. Søndag ble det klart at han er ute imellom fire til seks uker. Nå slites det i rekkene til Brann som fra før har Robbie Winters, Tijan Jaiteh, Cato Guntveit skader de sliter med.

I tillegg er ikke Kristjan Örn Sigurdsson hundre prosent klart etter smellen han fikk i øyet i en landskamp for Island før jul.

Begge UEFA-kampene mot Everton ryker for El Fakiri.

Midtbanekollega Tijan Jaiteh sliter med en lyskeskade og det er usikkert hvor mye Eirik Bakke tåler. Han er foreløpig eneste friske sentrale midtbanespiller i Brann.

- Har erstattere
- Hassan er ute imellom fire til seks uker i tillegg er Tijan ikke helt klar ennå, men på bedringens vei. Da meldingen først kom søndag vurderte vi situasjonen, men etter tilbakemeldingen fra det medisinske apparatet avventer vi litt, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no.

- Utelukker du et nytt midtbanekjøp?

- Vi vurderer situasjonen. Foreløpig har vi gode nok erstattere, og Tijan er på vei tilbake. Nå ser det ut til at Hassan blir klar igjen til seriestart, og dermed er ikke situasjonen så alvorlig som vi først kunne frykte, sier Bruun-Hanssen.

Det er usikkert hvor lenge Jaiteh blir ute, men dersom Brann skal ha inn en ny sentral midtbane, må vedkommende være på plass før 1. februar dersom han skal være med i UEFA-cupen mot Everton.

Slipper operasjon
Hassan El Fakiri slipper å operere og i ukene fremover blir det alternativ trening på ham.

- Vi har foretatt MR-undersøkelse og det viste seg at skaden ikke er så alvorlig. Han slipper operasjon. Vi tar ingen sjanser og det blir ikke fotball på ham i ukene som kommer, da blir det annen type trening, sier medisinsk ansvarlig Ola Jøsendal til iBergen.no.

Brann spiller mot Everton 13. og 21. februar, og foreløpig ser det ut som at Jan Gunnar Solli er det heteste alternativet til å være Bakkes partner sentralt på midten.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller