Branns anke forkastet

Ankeutvalget har forkastet Branns anke i saken mot Lillestrøm. Dermed får LSK beholde de tre poengene klubben fikk etter sin seier på Brann Stadion. - Jeg er lettet, sier LSK-leder Frank Grønlund.

06.10.03 13:58

Brann krevde omkamp fordi laget feilaktig ble nektet å sette inn en innbytter, og derfor måtte de spille sluttminuttene med en mann mindre på banen. Branns protest ble avvist av Doms- og sanksjonsutvalget, med begrunnelse av at Brann varslet dommeren for sent om at klubben ville nedlegge protest.

Brann anket denne avgjørelsen inn for ankeutvalget, men fikk avslag.

- Urolige
- Vi ble urolige da dette tok sånn tid. Tre poeng er jo forskjellen på nedrykk og trygg plass. Nå er vi på trygg plass, sier en lettet LSK-leder Frank Grønlund til TV 2 Nettavisen.

Ankeutvalgets avgjørelse er endelig.

- Jeg må innrømme at jeg var spent før jeg fikk vite om avgjørelsen i dag. Men nå er jeg lettet, og tabellen er korrekt uten noen usikkerhetsmomenter, sier Grønlund videre.

Pressemelding
Fotballforbundet sendte mandag formiddag ut en pressemelding om saken. Der står blant annet følgende:

"Norges Fotballforbunds Ankeutvalg har avvist SK Branns anke over doms- og sanksjonsutvalgets avgjørelse vedrørende protest på en dommeravgjørelse i Tippeligakampen mot Lillestrøm 15. september 2003. Det innebærer at resultatet i kampen blir stående."

Ankeutvalget la til grunn at saken dreier seg om en situasjon som oppsto under kampen, og at Branns kaptein i henhold til meldingsreglene i Norges Fotballforbunds regelverk måtte ha varslet protest innen dommeren forlot stadion, for at protesten skulle kunne realitetsbehandles.

Har ingen plikt
Ankeutvalget drøftet om SK Brann kunne fritas fra meldingsreglene. SK Brann mente at dette var et særlig tilfelle, i og med at dommeren etter kampen ikke formidlet til SK Brann at de hadde gjort en feil.

Ankeutvalget har imidlertid lagt til grunn at dommeren ikke har plikt til å varsle de impliserte lag om mulige grunner til protest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.