*Nettavisen* Sport.

Branns blodslit

Foto: (SCANPIX)

Brann-spillerne har virkelig fått kjørt seg på treningene de siste ukene.

22.08.06 15:49

BERGEN (TV 2 Nettavisen): På grunn av Norges landskamp mot Brasil forrige uke har ikke Brann-spillerne vært i aksjon i Tippeligaen siden det forsmedelige 1-2-nederlaget mot Vålerenga 13. august.

Intensive treninger
Serieledernes trener Mons Ivar Mjelde varslet at han under landskampspausen ville benytte anledningen til å sende spillerne ut til knallharde treningøkter.

- Vi er inne i en positiv trend når det gjelder intensitet på treningene. Det var mye sprut over guttene i også dag, sier en tydelig fornøyd Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag var TV 2 Nettavisen vitne til at Brann-spillernes blodslit. Den drøye to timer lange formiddagstreningen ble avsluttet med spill mot to mål - med en glødende innsats av samtlige 16 spillere som deltok i internkampen.

Frykter ikke nye skader
- Du frykter ikke at spillere skal bli skadd med en slik innsats på treningene?

- Nei, såpass må spillerne klare å tåle etter et så langt opphold etter siste kamp. Vi har bra kontroll på det vi gjør. Nå er det kamp mot Åtvidaberg på torsdag og mot Molde på søndag, så blir det et nytt opphold for spillerne, poengterer Branns trener.

- Og det blir en mye roligere økt på onsdag, beroliger han.

Branns første kamp mot Åtvidaberg i UEFA-cupkvalifiseringen endte 3-3. Mjelde sparte sine beste spillere i oppgjøret på Brann Stadion, men gir de beste spillerne sjansen i torsdagens returmøte i Sverige.

- Oppskriften foran kampen er enkel. Det er en kamp vi må vinne, sier Mjelde, og fortsetter:

- Jeg kommer til å sende utpå det beste mannskapet jeg mener jeg har tilgjengelig. Det er lenge siden forrige kamp og spillerne trenger kamptrening.

- Skal til gruppespillet
Branns målsetning i UEFA-cupen er klar.

- Vi ønsker å gå videre til gruppespillet. Vi ønsker alltid å vinne fotballkamper. I den første kampen mot Åtvidaberg så det kanskje ut som om spillerne tok litt for lett på det, og det var skuffende, påpeker Mjelde.

Han må klare seg uten Petter Vaagan Moen, Trond Fredrik Ludvigsen og Migen Memelli i returkampen, som alle sliter med skade. Olafur Ørn Bjarnason er usikker.

- Vi kommer ikke til å slippe utpå noen så lenge det ikke er medisinsk forsvarlig. Det er litt for tidlig å si med tanke på Olafur, men Petter Vaagan Moen er nok ikke klar før Molde-kampen. Han har fått seg en stygg slagskade på ankelen, forklarer Brann-bossen.

På tirsdagens formasjonstrening dannet Thorstein Helstad spissduo sammen med Robbie Winters.

Helstad er klar
Helstad er klar dersom han får sjansen fra start mot den svenske Superettan-klubben Åtvidaberg.

- Jeg har ikke hørt noe om jeg skal starte eller ikke. Brann har vært tålmodige med tanke på de skadeproblemene jeg hadde da jeg kom til klubben. Men nå er jeg i 100 prosent kampform og er klar for å starte dersom jeg får sjansen, forsikrer den tidligere Rosenborg og Austria Wien-spissen.

PS: Branns sportsligere leder, Per-Ove Ludvigsen, trener også knallhardt om dagen. Mens Mjelde pisket spillerne gjennom den to timers lange treningsøkten, foretok Ludvigsen seg flere harde spurter gjentatte ganger på sidelinjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.