RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Branns magikere

Sist oppdatert:
- De beste i landet, sier Martin Andresen om det medisinske støtteapparatet i Brann. Serielederne er nesten vaksinert for alvorlige skader i år.

Halve sesongen er snart unnagjort, og langtidsskadene skal etter normale normer melde seg. Men denne sesongen har vært annerledes i Brann. Den eneste som står utenfor kamp per i dag, er Charlie Miller. Han pådro seg som kjent sin første strekk i karrieren for vel en måned siden.

- Ikke tilfeldig
Det sier Martin Andresen, og han bør vite hva han snakker om. 29-åringen kom skadet til Brann, men har kommet seg på beina i løpet av vinteren - takket være Branns medisinske apparat.

- Jan Torbjørn Beck (osteopat) og Ola Jøsendal (lege) er nok de to beste en får fatt i. Beck er god på behandling og Jøsendal på dosering av treningsmengder, sier Andresen, som mener de er en naturlig del av suksessen til Brann denne sesongen.

Den siste uken har Beck igjen fått Andresen som pasient etter smellen kapteinen pådro seg i landskampen mot Sør-Korea 1. juni.

- Jeg kjenner det i ryggen ennå, men er frisk og spiller mot HamKam på søndag.

- Hva med det tette kampprogrammet som nå venter?
- Det skal ikke være noen problem, regner jeg med. Skal tåle det nå, beroliger Branns midtbanedirigent.

Funnet suksessformelen
Planen for sesongen ble lagt i november, og den planen har gjort at Brann har fått god kontroll over skadesituasjonen.

- Du kan godt si at vi har funnet suksessformelen, men vi må stadig inn og justere i opplegget siden det er individuelt hva spillerne tåler av trening for eksempel. Og justeringene blir gjort fra dag til dag og uke til uke, sier Mons Ivar Mjelde.

I tillegg til det medisinske støtteapparatet, trekker Mjelde frem sol og gress som en vesentlig del av det skadeforebyggende opplegget.

- De tre periodene vi hadde med gress i vinter, har gjort at vi har sluppet å trene på kunstgresset inne i Vestlandshallen. Det har gjort at vi har fått bukt med en del skader, sier Mjelde til iBergen.no.

Tirsdag formiddag var hele Brann-gjengen i sving på trenigsfeltet, og i ettermiddag kommer Thorstein Helstad til å delta på sin første fellestrening med sin nye klubb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere