RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Branns nye midtstoppere

Sist oppdatert:
Brann-forsvaret lekker som en sil og to stoppere er ute. Her er kriseløsningen.

(iBergen.no): Etter at Olafur Örn Bjarnason fikk rødt kort mot Viking søndag og Armann Björnsson er ute med skade har rødtrøyene bare én midtstopper igjen.

Til neste seriekamp mot Tromsø søndag må enten venstre back Erlend Hanstveit eller høyre back Bjørn Dahl inn i midtforsvaret sammen med Kristjan Örn Sigurdsson.

Øver i cupen
- Jeg tror ikke Armann rekker kampen søndag så frem mot den planlegger vi å sette inn Erlend eller Bjørn i midtforsvaret. Vi må se hvordan vi vil løse det, begge har spilt i den posisjonen tidligere, sier Mjelde til iBergen.no.

Brann-treneren tenker å bruke cupkampen mot Kopervik onsdag til å se hva som kan fungere.

- Vi får se hvordan vi vil løse det i kampen på onsdag. Jeg tenker det vil danne seg et bilde der, sier Mjelde.

Dahl spilte kamper for Viking, før han kom til Brann, som midtstopper, men ser seg selv primært som backspiller.

- Det er vel egentlig back jeg er, men det er Mons som bestemmer. Jeg har spilt i midtstopper før og sier Mons jeg skal spille der så gjør jeg det, sier Dahl til iBergen.no.

- Nødssituasjon
Midtbanespiller Eirik Bakke er også kjent med midtstopperrollen fra sitt opphold i England. I kampen mot Viking søndag viste han at det ikke er problemer med duellferdighetene. Han ser på seg selv som midtbanespiller og Mjelde ser heller ikke ham som det fremste alternativet i forsvar.

- Først og fremst er jeg midtbanespiller, men jeg har spilt der før. I en nødssituasjon så stiller jeg opp, men det blir i den kampen (mot Tromsø), sier Bakke til iBergen.no.

Han er godt fornøyd med å ha spilt sine første 90 minutter av årets tippeliga.

- Jeg er fornøyd med å ha spilt alle 90 minuttene. Jeg synes det gikk greit. Nå får vi bare se fremover og komme tilbake mot Tromsø, slår Bakke fast.

Midtstopper og spiss
Selv om Brann-forsvaret lekker som en sil virker det ikke som om Sportsklubben er nevneverdig forstyrret av det. Mjelde uttaler at det er mye å rette opp i bak, samtidig tar han det med ro i forhold til å kjøpe spillere i panikk.

Odd Grenlands Per Nilsson har vært nevnt i Brann-sammenheng, men Mjelde vil ikke røpe for mye.

- Før sesongen sa vi at vi var på utkikk både etter midtstopper og spiss. Dette med tanke på kontraktssituasjonen til enkelte spillere. Han (Nilsson) er en god spiller, men disse tingene er det Roald (Bruun-Hanssen, sportslig leder hos Brann) som tar seg av. Vi har ingen hast med å kjøpe noen, hevder Mjelde.

PS! Brann-lege Ola Jøsendal er usikker på hvor lenge Björnsson er ute. Han sliter fortsatt med en skadet i kneet.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere