Branns nye pitbull

Maynor Suazo har rykte på seg for å være tøff i duellene og ha stor løpskapasitet. Det gjør han aktuell til seriestarten for Brann.

04.04.06 16:47

26-åringen fra Honduras hadde i dag sin første trening med sine nye lagkamerater. Selv om språket og omgivelsene var nye, tok det ikke lang tid før han satte seg i respekt med god teknikk og et par markante taklinger.

Fornøyd Mjelde
På sidelinjen stod Mons Ivar Mjelde og likte det han så av spilleren, som i første omgang er leid ut til Brann i to måneder.

- Han har hatt en liten baki låret, men sier han er helt ok i dag. Så jeg håper at han kan være aktuell til seriestarten. De signalene jeg har fått sier også at han er godt trent, sier Mons Ivar Mjelde og går dermed langt i å antyde at Suazo blir vurdert i startoppstillingen mot Fredrikstad på mandag.

- Et springbrett
Etter flere år i Salzburg, snakker spansktalende Maynor også tysk. Det gjør det lettere for Mjelde å gi sine beskjeder. Og den gamle østerrike-proffen måtte stille som tolk da pressen ville ha sitt.

- Hvordan er inntykket av Brann så langt?

- Det er et lag som har velig mange gode spillere og en god trener, svarer Maynor og får tolken Mjelde til å glise litt brydd over svaret 26-åringen gir etter bare en dag i Bergen.

Videre forteller mannen med landskamper for Honduras at han ikke kjente så veldig godt til norsk fotball før han kom. Det eneste han visste var opplevelsen av spillerne på det norske landslaget, som han har møtt i kamp ved en anledning.

- Jeg ser på dette først og fremst som et springbrett videre for meg. Paul Scharner, som også spilte i Salzburg, har jo kommet seg videre til Wigan i England og vist at det går an å komme fra en østerriksk klubb,

- Men hvorfor fikk du ikke spille i Salzburg?

- Klubben hadde handlet inn to nye spillere, og vi hadde en streng trener. Jeg vil ikke si så mye mer.

Fysisk spiller
Suazos styrke på fotballbanen er først og fremst duellspillet. Men han hevder også å ha god løpskapasitet.

- Du har fått svært mange kort for hardt spill i Østerrike, er du en for tøff spiller?

- Jeg er en agressiv spiller. Men kortene jeg har fått har ikke kommet av at jeg har snakket dem på meg.

Tolk Mons Ivar Mjelde er raskt inne og supplerer at spillestilen i Østerrike ikke er så fysisk som her i Norge.

- Han er en tøff spiller, men jeg tror nok ikke han kommer til å få så veldig mange kort her i Norge. Paul Scharner var også en tøff spiller, uten å få særlig mange kort, sier Brann-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag