Midlertidig Brann-trener Eirik Horneland har uttrykt at han ønsker å være assistenttrener etter inneværende sesong. I Sogndal har Eirik Bakke allerede varslet at han skal videre til nye oppgaver etter 2021 er over.

I Bergen sitter Branns danske sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen og leder jakten på klubbens neste hovedtrener.

- Det gjør vi løpende, men nå velger vi å forsøke å få ro på det, slik at det trenerteamet vi har nå skal ha mulighet til å fokusere på trening og kamper, sier Nagel Jacobsen til Nettavisen etter lørdagens viktige trepoenger på Åråsen.

Seieren gjør at laget rykket opp en plass på tabellen med bedre målforskjell enn Stabæk.

- Det eneste det dreier seg om

Nagel Jacobsen ønsker minst mulig fokus på hvem som skal ha ansvar for laget i fremtiden, men er likevel tydelig på at jobben med å identifisere klubbens neste trener er en kontinuerlig prosess.

- I din rolle er ikke trenerspørsmålet noe du legger på vent til desember?

- Selvfølgelig ikke. På samme måte som vi holder øyet med spillerutvikling, så holder vi også øyet med trenerutvikling, sier han tydelig.

Dansken ønsker et enkelt fokus på en komplisert oppgave denne høsten. Brann ligger fremdeles under nedrykksstreken etter 18 kamper. Opp til Tromsø på trygg plass skiller det dog bare to poeng.

Bergensernes motstander i lagets neste kamp førstkommende søndag: Nettopp Tromsø.

- Det vi har avtalt er at fokuset er på denne høstsesongen nå. Det er egentlig det eneste det dreier seg om for oss. Eirik (Horneland red. anm) har sagt ja til å lede laget ut sesongen og det er det eneste fokuset vi har. Noe annet er ikke avtalt.

- På den måten kan vi si at vi er trygge på at vi er i gode hender. Så får vi se på det andre senere, det konsentrerer vi oss ikke om nå. Nå handler det om å vinne kamper og få poeng, sier Nagel Jacobsen videre.

Akkurat nå er det altså Eirik Horneland som sitter i trenerstolen. Det er en jobb han selv ikke ønsker når 2021 blir til 2022. Haugalendingen er tydelig på at han ser for seg en fremtid som assistenttrener.

- Det har jeg vært hele veien fordi det var en jobb jeg var veldig glad for å få da jeg kom hit i oktober i fjor. Jeg ønsket en rolle der jeg kunne jobbe mye med fotball. Jeg trives veldig godt med det. Så valgte klubben å avslutte med Kåre og da tok jeg opp hansken for å lose det gjennom høsten. Vi får se hvordan klubben løser det videre derfra, sier Horneland til Nettavisen.

- Hva er grunnen til at du ikke var tydelig på at du ville være assistent etter at klubben fjernet Kåre, slik at en annen hovedtrener kunne komme inn med en gang?

- Det var fordi klubben ikke hadde noen klare kandidater der og da. De trengte noen til å løse det, også har de bedt meg om å gjøre det ut året slik at de får tid på seg til å sette rammene for 2022 og utover. Det går helt fint for meg, fortsetter han.

- Ekstremt hektisk

Etter lørdagens kamp stod Horneland og Nagel Jacobsen side om side ute på en dyvåt Åråsen-matte. Duoen var tydelig både glade og lettet etter en god forestilling av Brann.

Sammen med de tilreisende supporterne feiret de en etterlengtet triumf.

- Seieren gjør mye for oss. Disse tre poengene gir stor tro på at vi har kvaliteter til å ta poeng i kampene som kommer fremover, uttalte Nagel Jacobsen rolig til Nettavisen etter oppgjøret.

Han har fått en formidabel oppgave i fanget etter at han forlot danske Esbjerg og flyttet til Bergen.

- Du kom inn i Brann på et turbulent tidspunkt. Så du for deg hvordan det skulle bli i din nye jobb?

- Det har vært en mer hektisk start enn jeg hadde regnet med, men sånn er fotball. I det øyeblikket man sier ja til denne jobben og det går litt tid før man tiltrer, så kan det skje mange ting, sier han vel vitende om at mye har skjedd siden han ble presentert i jobben i slutten av mai.

1. juli startet han i jobben. 19. juli fikk daværende trener Kåre Ingebrigtsen sparken. Rundt tre uker senere sprakk nyheten om det mye omtalte nachspielet på Brann-stadion.

46-åringen ble kastet inn i kaoset.

- Det ble en litt mer hektisk start enn det jeg og alle sammen hadde trodd. Det gjelder å få løst det så godt som mulig i samarbeid med resten av klubben. Nå håper og tror vi at vi kan ha litt mer ro og konsentrere oss om det det dreier seg om, spillet ute på banen.

- Har du noen gang vært borti noe lignende før?

- Det tror jeg ikke. Jeg har nok ikke hatt så hektiske måneder som dette. Når man tar en sånn jobb så vet man at en sånn periode kan komme, men det har vært ekstremt hektisk, forklarer han.

Horneland: - Bedt om å gjøre en jobb

I tillegg til en turbulent periode var også Brann aktive på overgangsmarkedet før det stengte 1. september. En mengde spillere ble hentet inn. I tillegg forlot flere spillere Bergen av ulike grunner.

Nagel Jacobsen har kjent trykket på kroppen.

- Fotballen har så stor oppmerksomhet. Det er det fotballen lever av og det vi elsker på godt og vondt. Man vet man kan komme inn i sånne perioder og at noe kan skje, men det hadde jeg ikke forestilt meg.

- Er du enig i alle beslutninger som er tatt i Brann etter denne situasjonen oppstod?

- Nå snakker jeg helst om fotball og kamper, men ja jeg er enig i de beslutningene som har blitt tatt, er det tydelige svaret fra dansken.

Nagel Jacobsen ønsker ikke å gå inn på konkrete navn i trenerjakten. For i underkant av to uker siden uttalte Bakke til Bergens Tidende at «det ikke er så enkelt at han bare skal inn (i Brann red.anm) og at tiden får vise» om han eventuelt blir Branns nye hovedtrener.

Horneland tror Bakke ikke er den eneste som kan tenke seg jobben.

- Jeg tror det er mange som har lyst på den jobben. Han kan få stor konkurranse om den. Jeg aner ikke hvem som er den rette, det blir opp til sportssjef, administrasjon og styret å vurdere, avslutter Horneland til Nettavisen.