RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Branns nye storstue

Den nye tribunen reiser seg i takt med varmegradene. Se video.

(iBergen.no) Når Brann-spillerne løpet ut på gressteppet for å ta imot Strømsgodset 16.april, er det med en flunkende ny tribune i ryggen. 4500 mennesker får plass på den nye tribunen, men den er ikke for hvem som helst.

Bare VIP
Den nye tribunen inneholder bare plasser for de som har tegnet seg for eget sete, for en egen VIP-boks eller en egen restaurantplass.

- Her er det ingen andre som kommer inn. Men folk har fremdeles en liten mulighet hvis de kjøper seg plass. Vi har noen hundre plasser ledig både i «Brannstuen» og i «Brannbørsen». Men det renner stadig inn bestillinger, sier salgssjef i Brann, Vibeke Johannesen.

«Brannstuen» og «Brannbørsen» er to restauranter der folk eller firma kan kjøpe seg et sete i restauranten for så å ha tilgang til et eget sete utenfor.

- Kunne solgt flere bokser
De 36 VIP-boksene på den nye tribunen gikk unna nesten som varmt hvetebrød. Brann kunne faktisk ha solgt enda flere om de hadde hatt plass.

- Det var stor etterspørsel men det er ikke så rart. Se den utsikten, sier daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad og skuer ut over banen fra VIP-boksen i hjørnet på den nye tribunen.

I VIP-boksene er det 12-16 plasser og alle har hvert sitt sete rett utenfor de store glassdørene som de skal benytte når kampen begynner. Skulle vel egentlig bare mangle når en må ut med rundt 350.000 kroner årlig for å få tilgang på en slik boks.

Eget navn på setet
Hundrevis av partoutkort-innehavere har også benyttet seg av muligheten til å kjøpe sitt eget sete på den nye tribunen.

- Det er dette tilbudet vi er mest spent på. For før kampen kan alle treffes inne på «Allmenningen». Dette blir en skikkelig myldreplass der folk kan kjøpe seg noe å spise eller drikke og se høydepunkter fra kampen på de mange tv-skjermene vi kommer til å sette opp. Dette blir også en plass der folk kan samle seg litt før kampen og se på andre kamper som spilles samme runden.

I tillegg til tribuneseksjonen har også administrasjonen fått nye lokaler i bt-tribunen, spillerne får nye garderober i den nye tribunen 16.mai og foreldre har muligheten til å sette fra seg sine barn i en barnepark på Stadion.

Perfekt konsertarena
Men det er ikke bare fotball den nye tribunen er designet for. Her har en også tenkt på å samle titusenvis til konserter.

- Det blir en perfekt konsertarena og det er noe Bergen mangler. Vi har laget til en åpning som gjør at vi kan kjøre inn de største trailerne som er tillatt på norske veier. Så kan vi også tilby artistene svært gode fasiliteter. Så her håper jeg det kommer store artister, sier Reistad.

Får den daglige lederen det som han vil, vil arbeidet med å rive den gamle tribunen starte allerede etter denne sesongen. Og han ser også for seg at hjørnene blir tatt slik at Stadion kan bli enda mer intim.

- Jeg kunne tenke meg å bygge helt rundt, men jeg vet ikke om jeg får det som jeg vil. Det får tiden vise. Bygger vi helt rundt får vi i alle fall en tilskuerkapasitet på rundt 24.000 og ikke 20.000 som i dag, sier Reistad til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere