RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Branns perle

Sist oppdatert:
Med et frispark fra fotballens øverste hylle ga Rudy Austin Brann en litt ufortjent seier mot VIF på Ullevaal søndag kveld.

(iBergen.no) - Det var herlig å se den gå inn og vinne denne siste kampen for Mons som skal gi seg, sa den beskjedne jamaicaneren til TV 2 etter kampen.

Avgjørende
Ikke bare har han kommet inn til Brann som et skudd mer eller mindre i blinde og med Stoke hengende i skjorten for å få ham til England. Han har glidd inn i gruppen på en fenomenal måte og gjør, som han sier, den jobben han blir bedt om å gjøre. Søndag ble midtbanesliteren brukt som spiss og i motsetning til alle de andre som har prøvd seg som spiss etter at Thorstein Helstad forsvant, så scoret han i spissdebuten. Ikke mindre enn et avgjørende mål.

Men det var ikke bare hans fortjeneste at det ble avgjørende. Der må VIF ta en stor del av ansvaret som hadde fire skudd og headinger i stengene.

Den første en susende perle fra Daniel Fredheim Holm som Johan Thorbjørnsen mesterlig fistet i tverrliggeren. Fredheim Holm som av en eller annen grunn fikk så mye rom som han ville hver gang han var rettvendt hadde en til som gikk via en Brann-spiller i tverrliggeren, Sæternes traff stangen med sin heading og etter en corner fant nok en kule treverket, noe som gjorde at Martin Andresens gutter nok følte seg mer enn litt snytt.

Sterk som en bjørn
Mons Ivar Mjelde strålte og tenkte på lenestolen hjemme på Osterøy som nå skal bli fast tilholdssted når Brann spiller fotball og så tenkte han, hva om vi hadde slike marginer med oss ellers i sesongen også. Men mest tenkte han på Rodolph Austin. For en spiller, for et kjøp om det går i boks. Han kan brukes overalt. Han har scoret tre mål på de få kampene han har spilt og han er sterk som en bjørn. Hvor mange spillere i Tippeligaen er det som blir meid ned av Panzer Hagen så du ligger og vrir deg på bakken for så å vente på neste anledning så tar du igjen så det lukter svidd og Hagen inntar den for ham uvante posisjonen, nesten klynkende på bakken.

Det er veldig få som har fått med seg dette. Men Rudy Austin er ett år yngre enn Erik Huseklepp. Finnes det et større talent i den norske Tippeligaen må noen vise oss det.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere