*Nettavisen* Sport.

Branns redningsmann

Foto: Stian L. Solum (Scanpix)

Rekordlavt tilskuertall, men en innbytter reddet Brann på overtid.

29.03.10 23:45

BRANN-SANDEFJORD 2-2: De imponerte ikke da de startet med 0-0 hjemme mot Haugesund, og langt verre ble det da de sist helg ble grisebanket av Viking.

Mot Sandefjord skulle kjerringa reises, men det virket ikke som bergenserne hadde den store troen. Bare 12.102 tilskuere møtte opp, etter at man hadde trukket over 15.000 tilskuere i hver eneste av de foregående 54.(!) hjemmekampene.

Utrolig Bugge Pettersen
Espen Bugge Pettersen var heller ikke særlig lysten på at Brann skulle stikke av gårde med sesongens første trepoenger for sesongen, og vartet opp med en rekke kvalitetsredninger kampen igjennom. Spesielt huskes redningen på Erik Huseklepps avslutning fra én meters hold, da den landslagsaktuelle sisteskansen fikk opp en utrolig blokk.

Det kunne likevel ikke vare, og Erik Mjelde sa takk for sist til gamle lagkompiser med en presis avslutning fra kort hold etter en snau time.

Fotball er ikke alltid rettferdig, og i en fartsfylt annenomgang snudde Sandefjord med to kjappe scoringer like etterpå. Først da Victor Demba Bindia satte inn ballen fra utenfor sekstem\nmeteren far Sandefjords første, virkelige sjanse, så da Rune Ertsås var heldig og fikk en Brann-klarering i leggen til 2-1 favør bortelaget.

Rakett-reservene
Det så mørkt ut for Brann, og enda mørkere for trener Steinar Nilsen. Fra innbytterbenken trakk imidlertid Brann-treneren fram trumfkortet, og satte inn Cato Hansen og litt senere Guastavino. Med to lettbente og friske ben fikk bergenserne den energiinnsprøytingen de trengte, og utligningen kom sju minutter før full tid, da nevnte Guastavino (sannsyligvis!) fikk kranglet inn en Brann-corner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

På overtid sto forrige sommers store nyervervelse til på nytt, da Sandefjord på nytt slet med å klarere en corner, og Guastavino fra kort hold kunne dunke inn vinnermålet – to minutter på overtid.

Steinar Nilsen kunne pustet lettet ut, hvor lenge er dog et helt annet spørsmål. Klubben klatret opp til en tiendeplass med mandagens seier, men Diego Guastavino er i alle fall fornøyd med årets første trepoenger.

- Det var veldig viktig, sier Brann-spilleren til TV 2.

At uruguayaneren ikke fik kstarte har han et avslappet forhold til.

- Du ser hvordan banen var, sier midtbanespilleren megetsigende.

Mjlede holdt løftet
Erik Mjelde lovet å score det første målet mot gamle lagkompiser, og var selvsagt strålende fornøyd etter oppgjøret.

- En strålende heading, sier en smilende Mjelde til TV-kanalen.

Espen Bugge Pettersen er naturlig nok ikek like fornøyd.

- Det er jævelig bittert, spesielt siden vi også klarer å snu det, sier den solide sisteskansen til TV 2.

- Men det er ikke noen tvil om at de fortjente å vinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.