RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Branns skrekkstadion

Sist oppdatert:
Intet annet sted går det så galt som på Ullevaal.

VÅLERENGA - BRANN 2-0:

ULLEVAAL (Nettavisen): To kamper, null scorede, null poeng og åtte baklengs. Og det er ikke første gang. I fjor tapte de begge seriekampene sine på Ullevaal, i 2005 det samme, og først i 2004 finner man Branns siste seier i Tippeligaen på landslagsarenaen, da Lyn ble slått 2-1.

Gratis: Se alle Tippeliga-målene

Størrelsen?
Faktisk har bare fire av dagens Brann-spillere vært med å oppleve en slik seier!

- En marerittbane for dere, Mons Ivar Mjelde?

- Ja, det kan du kanskje si. Det er en fin bane, men muligens sliter vi litt med størrelsen. Vi har vel ikke spilt bra der siden cupfinalen (i 2004), innrømmer Brann-treneren.

Mot Vålerenga gikk det riktignok langt bedre enn da Lyn feide serielederen av banen med 6-0 for halvannen måned siden. Brann ledet 3-1 i sjanser og hadde god kontroll på kampen da Morten Berre plutselig løp igjennom Brann-forsvaret og ordnet 1-0. Tre minutter var samme mann frempå på nytt, og da var det game, set og match til hjemmelaget til tross for en hederlig sluttspurt fra bergenserne.

- I dag er vi et like godt lag som Vålerenga, og spiller dem faktisk ut til tider. Men det er stolpe ut for oss, mens de har marginene på sin side, sukker Mjelde oppgitt.

- Ingen endringer
Likevel blir han ikke skremt av det som skjer, og ser ingen grunn til å gjøre noen drastiske endringer tross tap mot et lag som før kampen bare var et poeng over sisteplassen på tabellen.

- Nei, det blir litt finpussing, men vi skal gjøre noe særlig annerledes fremover enn det vi har gjort tidligere.

- Utgangspunktet foran høstsesongen er bra, vi er godt trente, har en bedre tropp og få skader, forteller Mjelde.

At det er litt typisk Brann ikke å ta vare på en slik gylden mulighet til å skaffe seg en solid luke på toppen, vil han ikke gå med på.

- Det er ikke noen svakhetstegn at de slår oss. Vi visste at Vålerenga er et hardtarbeidende lag, og at det ville bli tøft i dag. Jeg satt hele tiden med inntrykket at den som fikk det første målet i dag, kom til å vinne kampen.

- De har så mange kvalitetsspillere at jeg er ikke redd for at de skal rykke ned, legger Mjelde til, og henter seg med det solide bonuspoeng fra hjemmesupporterne.

Spår trøndersk høststorm
Noen seriemedalje blir det likevel ikke for Oslo-laget denne sesongen, men selv om ikke Vålerenga blir med og slåss i toppen i år, mener Mjelde det er nok av andre lag som vil gjøre det.

- Jeg har hele tiden sagt at Stabæk, Lillestrøm, Viking og ikke minst Rosenborg vil være der oppe. Det er også en styrke for fotballen, med de pengene som er i Tippeligaen, har det også blitt mindre forskjell på lagene.

Mjelde går likevel langt i å innrømme at trønderne er de han frykter mest den siste tredelen av sesongen.

- Vi visste de ville være gode, og Rosenborg bruker å komme utover høsten. Men vi ser veldig positivt på å møte dem i Bergen, og satser alt på å revansjere tapet fra i fjor og vårkampen i Trondheim, hevder Brann-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere