RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Branns verste motstander

Sist oppdatert:
Branns midtstoppere kan bli neste offer for Olivier Occeans knalltøffe spillestil.

Så langt i sesongen har ikke Lillestrøms spiss Olivier Occean fått gult kort for stygt spill, men det er likevel flere spillere som har fått kjenne kanadierens tilstedeværelse. Her er et knippe av hendelser:

Da Fredrikstad spilte mot Lillestrøm i den fjerde serierunden, gikk Fredrikstads Trond Erik Bertelsen i bakken etter en duell med Occean.

I kampen mellom HamKam og Lillestrøm på Briskeby i femte serierunde gikk både Knut Haraldsen og Espen Haug i gresset etter dueller med Occean. Sistnevnte kom seg rimelig kjapt på beina igjen, mens Haraldsen først var oppe igjen etter å ha fått behandling.

Mot Start måtte Bård Borgersen ut med tre brukne ribben etter å ha fått kjenne på kneet til Lillestrøms Occean.

- Ikke hold igjen
Også Moldes Øyvind Gjerde, Tromsøs Tore Reginiussen og keeper Kenny Stamatopoulos, og Rosenborgs Vidar Riseth har fått en real trøkk fra Occean. Neste ofre kan altså bli Branns midtstoppere Kristjan Örn Sigurdsson og Olafur Örn Bjarnason. Keeper Håkon Opdal kan også være i faresonen.

Fotballekspert og kommentator Øyvind Alsaker gir følgende råd til Branns midtstoppere.

- Sigurdsson og Bjarnason har ingen andre valg enn å kline til. Det er viktig at de ikke reserverer seg mot Occean. Da kan det bli verre. Dessuten blir Sigurdsson en dårligere midtstopper dersom han ikke spiller slik han pleier, sier Alsaker.

Han mener ikke at Occean er en stygg spiller, men oppfordrer likevel kanadieren til å slutte med albuebruken.

- Jeg har blant annet registrert at han bruker mye albuer i hodedueller, det må han slutte med. Det er nok ikke bevisst gjort fra Occeans side når motstandere går i bakken, det er vel mer at han er litt klønete. Occean er en tøff spiller og har en enorm fysikk, og det er ikke enkelt å demme opp for ham, sier Alsaker.

Gir råd
Verken Borgersen eller Riseth synes Occean er en stygg spiller, men gir følgende råd til sine stopperkolleger:

- Occean er en tøff spiller og jeg fikk kjenne det sist da jeg selv gikk ned for telling. Det som gjelder er å stå imot i duellene, sier Riseth.

- Jeg opplever ikke Occean som unfair, men det gjelder å ta duellen, sier Borgersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere