Gå til sidens hovedinnhold

Brasil gjenopptar fotballen tross koronakaos

Brasils Fotballforbund har satt 9. august som dato for oppstart av landets fotballiga. Samtidig er viruskrisen langt fra over.

Brasil er hardest rammet i verden av koronapandemien etter USA med over 65.000 døde og over 1,6 millioner smittede.

Mandag opplyste forbundet at toppserien i landet starter opp igjen med kamper 9. august, og at de 20 klubbene på nest øverste nivå kan belage seg på kampaktivitet dagen i forveien.

Guvernøren i São Paulo, Joao Doria, uttalte på sin side at lag fra hennes region ikke vil bli gitt tillatelse til å konkurrere på nasjonalt nivå før de regionale turneringene er ferdigspilt.

– Når det gjelder forbundets beslutning om starte opp igjen 9. august, ble ikke de lokale myndighetene i São Paulo tatt med på råd i forkant, sa Doria.

Fotballforbundet svarte umiddelbart med å legge ut en melding på sine nettsider der det ble understreket at 19 av 20 klubber, inkludert dem fra São Paulo, hadde stemt for å spille kamper igjen.

Mandag skal klubbene fra São Paulo i tillegg ha bekreftet sitt ståsted i saken til forbundet. Det legges opp til at hjemmekamper kan spilles på nøytrale baner dersom det anses for å være nødvendig.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken