BRASIL - SPANIA 2-1 e.e.o

Fotballfinalen mellom Brasil og Spania varte 120 minutter før vinneren var kåret. Zenit-spiller Malcom ble Brasil-helt med sin 2-1-scoring i det 108. minutt

Drøye ti minutter før full tid i andre ekstraomgang kom avgjørelsen.

Malcom kom fri på kanten av feltet før han avanserte og sendte ballen i mål, via foten til Spania-keeper Unai Simon. Dermed sikret han Brasils andre OL-gull på rad.

Alves-drøm i oppfyllelse

Stjerneback og lagkaptein Dani Alves (38) sikret seg sin 43. tittel i karrieren. Det er det ingen andre av spillere i fotballhistorien som kan matche.

Men den seiersvante veteranen manglet dog OL-gullet, og det var tydelig at akkurat denne tittelen betydde enormt for 38-åringen. Etter triumfen i ekstraomgangene sank Alves sammen i gresset i gledestårer.

Les også: Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

- Dani Alves, kapteinen, ledet dette laget i turneringen. 43 trofeer. Det er det ingen som har, påpekte Discovery-kommentator Jørgen Klem etter sluttsignalet.

- Brasil vinner fortjent i OL-finalen, og de tar sitt andre strake OL-gull, tilføyde han.

Saõ Paulo-veteranen Dani Alves har lang fartstid i flere av Europas største og beste klubber, deriblant Sevilla, Barcelona, Juventus og Paris Saint-Germain.

Straffemiss

Etter 38 minutter fikk Brasil straffe etter at Simon var for hard i en duell i feltet. Richarlison fikk ansvaret for straffesparket, men skjøt langt over mål.

Brasil skulle likevel få sitt mål før pause. Matheus Cunha, som var involvert i straffesituasjonen, dukket opp to minutter på overtid i den første omgangen og sendte Brasil i føringen.

Les også: Danmarks gulldrøm knust: Karabatic og Frankrike til topps

Cunha dempet en høy ball i feltet og kunne enkelt bredside ballen til side for Simon.

Spania presset i store deler av andre omgang, og etter en times spill skulle det endelig lykkes for de røde. Kaptein Mikel Oyarzabal vartet opp med en fin volley på innlegg fra Carlos Soler, og det sto dermed 1-1 ved full tid.

Det ble til slutt Brasil-seier. Gultrøyene vant også gull i OL på hjemmebane for fem år siden.

(©NTB)