*Nettavisen* Sport.

Brasil spilles på søndagskupongen

Foto: (Reuters/Scanpix)

Årets vanskeligste tippekupong og vi må stole på artistene. Sjekk søndagens tippetips.

27.03.11 18:14

Det er en meget spesiell søndagskupong som tilbys spillerne denne søndagen. En privatlandskamp, en kamp fra League One, tre kamper fra League two, en kamp fra engelsk Conference, en kamp fra spansk Segunda, to kamper fra italiensk Serie B og tre kamper fra dansk 1. divisjon er den meget spesielle menyen. Og det skyldes naturligvis at det spilles EM-kvalifiseringer denne helgen og i midtuken.

1. Brasil - Skottland
Vi starter med en treningskamp som spilles på Emirates Stadium i London. Det er naturligvis ikke lett å vite hvilket lag Brasil stiller med i en slik kamp, men helt sikkert er det at Lucio og Maicon er tilbake i troppen (var ikke med mot Argentina i siste treningskamp), også Elano (ex-manchester City) er tilbake i troppen. Chelsea-hiten David Luiz er med, det samme gjelder for Ramires, Villarreal-goalgetteren Nilmar blant annet.

Skottland her nøyd seg med å spille treningskamper mot overkommelig motstand etter at de tapte 2-3 hjemme for Spania i EM-kvaliken, og har bokført to strake 3-0 seire mot Færøyene og Nord-Irland. Viktige spillere som Steven Naismith, darren Fletcher og Graham Dorrans er uaktuelle.

Det er vanskelig å argumentere i mot en Brasil-seier her, og på en vrien søndagskupong får selvsagt Brasil full tillit. H

2. Huddersfield - Notts County
Hjemmelaget er på andreplass og direkte opprykksplass i øyeblikket, men Southampton på fjerdeplass har kun to poeng mindre og to kamper til gode. Opp til ledende Brighton er det 10 poeng og Brighton har to kamper til gode. Åtte kamper gjenstår for hjemmelaget og formen er god, uten tap på 17 siste ligakampene (9-8-0). Skuffet imidlertid med kun å klare 0-0 hjemme mot Swindon sist.

Ambisiøse Notts County har kun to poeng ned til nedrykksstreken og kan havne i trøbbel. Har imidlertid flere kamper til gode på lagene rundt seg i nedrykksstriden, men sesongen har uansett vært en gedigen skuffelse. Svake 1-0-5 på de seks siste ligakampene, seieren kom mot formsvake Sheffield Wednesday (1-0).

Sean Morrison (lånt inn fra Reading) er debutklar søndag for hjemmelaget. Forsvarsspilleren Lee peltier returneren etter fire kampers karantene, mens Kevin Kilbane er opptatt med landslagsspill for Irland. Tre spillere er som tidligere ute med skade. For Notts County kom både Rocky Ravenhill og Craig Westcarr velberget gjennom kampen mot Brighton sist, deres første kamper etter skadefravær.

Hudds står med 10-6-3 hjemme, mens Notts County har svake 3-5-9 på fremmed gress. Ingen innbyrdes oppgjør de senere årene.

3. Cheltenham - Gillingham
Over til League two. Hjemmelaget ligger som nummer femten når åtte serierunder gjenstår (for de fleste lagene). Ned til Barnet som ligger på nedrykksplass er det 13 poeng og sju lag ligger mellom Cheltenham og Barnet. Således skal det ikke være særlig nedrykksfare for hjemmelaget. 2-0-4 er fasiten på siste seks ligakamper, svake 2-4-7 på de tretten siste og hjemme står Cheltenham med 6-5-8.

Gillingham ligger som nummer åtte og i League two betyr det første plass utenfor playoff. Tre lag rykker direkte opp fra denne divisjonen og lagene plassert som 4 til 7 spiller playoff. Opp til Bury som ligger som nummer to er det kun fire poeng, så Gillingham er i aller høyeste grad med i kampen om direkte opprykk. Tolv ligakamper uten tap for Gillingham nå, men har sju poengdelinger på sine siste ti, og det kan bli kostbart i opprykkskampen. 4-10-5 på bortebane.

Midtstopper Martin Riley er tilbake etter en måneds skadefravær for hjemmelaget, og dermed har manager Mark Yates et helt skadefritt mannskap til disposisjon. Kun et par spillere på skadelisten for Gillingham, som får midtbanespilleren Danny Spiller tilbake. Spiller har vært ute sinden januar.

Det står 1-3-1 på siste fem tilsvarende, ikke utenkelig at en ny poengdeling er aktuell. UB.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

4. Hereford - Crewe
Hjemmelaget ligger fjerde sist og har sju poeng ned til Barnet under streken, men to kamper til gode på Barnet. Kamper til gode hjelper dog kun hvis de vinnes. 3-4-3 på de siste ti ligakampene for Hereford, og gjentas den statistikken på de siste ti ligakampene er det nok ingen fare for nedrykk. Alle seirene i denne perioden er for øvrig tatt på bortebane, hjemme er det blitt 0-3-3 på de siste seks og Hereford har faktisk kun vunnet to av sine 18 hjemmekamper. Det er svakest blant alle lagene på de fire øverste nivåene.

Crewe med legendariske Dario Gradi som manager, var lenge godt med i opprykkskampen men 3-2-5 på de siste ti ligakampene gjør at det nå er fem poeng opp til playoff i den uhyre jevne League two. Skadeproblemer på viktige spillere er nok en viktig forklaring på det.

Innlånte Jason price forventes å debutere for hjemmelaget søndag. Price ankommer fra Carlisle og har faktisk over 450 ligakamper totalt i League one og League two og kan muligens være goalgetteren som trengs for hjemmelaget. Mitdbanespilleren Joe Colbeck returnerer etter karantene, og dermed er kun to langtidsskadde spillere utilgjengelig for manager Jamie Pitman.

For bortelaget Crewe må den innlånte U-21 keeperen fra Chelsea, Rhys Taylor, unnværes, Han er på landslagsoppdrag. Ellers er det ingen problemer for Dario Gradi.

Svært vrien match dette og vi benytter alle tegn. HUB.

5. Oxford - Burton
Hjemmelaget ligger på ellevteplass (plassen foran Crewe) og kun fire poeng opp til den gjeve sjuendeplassen (som gir playoff). Men formen er høystvariabel med 3-0-4 på de sju siste ligakampene, og det holder ikke til å avansere til playoffplass. Hjemme står laget med ustabile 9-2-8.

Burtin ligger tredje sist (kun to lag rykker ned), men det er kun tre poeng ned til Barnet og kun ett poeng er hentet inn på de fire siste ligakampene. Dermed er det nesten krise for bortelaget i øyeblikket, som riktignok har fire kamper til gode på nettopp Barnet. 2-5-10 er de svake tallene på fremmed gress.

Ingen spesielle mannskapsproblemer for hjemmelaget, men innlånte Ryan Doble er opptatt med landslagsspill for Wales U-21 og er ikke tilgjengelig søndag. John McGrath må sone karantene for bortelaget, mens forsvarsspillerne Paul Bortien og Nathan Stanton er ute med skader.

Hjemmelaget er ikke i form, bortelaget er ikke i form men trenger poengene mest. HB.

6. Wrexham - Newport
Den gamle kjenningen Wrexham er på fjerdeplass i Conference når laget har åtte kamper igjen. Kun vinneren rykker direkte opp i League Two, og det ligger an til å bli Crawley (tolv poengs ledelse til toeren AFC Wimbledon). Lag to til fem spiller playoff om den andre opprykksplassen, så nåløyet for opprykk er trangt fra Conference. Men Wrexham har seks poengs klaring ned til Fleetwod Town på sjetteplass. 3-1-2 på de siste seks ligakampene og hjemme er statsen brukbare 10-7-2.

Newport ligger sim nummer elleve, og har ni poeng opp til playoff. Dermed er det toget trolig gått. Formen er helt borte, og kun en seier er tatt på de siste fjorten ligakampene (1-6-7). Borte står laget med 5-8-6 og fire av de fem siste borte har endt med poengdeling.

Hjemmelaget må ha tre poeng, vi tror de fikser biffen her, selv om U-faren i aller høyeste grad er tilstede. H.

7. Elche - Tenerife
Så er det over til den svært jevne Segunda i Spania (nest høyeste nivå). Hjemmelaget Elche ligger på femteplass når tolv serierunder gjenstår og er inne på playoff. To lag rykker direkte opp, lag tre til seks går ut i playoff. Men det er kun seks poeng ned til lag nummer tolv, så det er tett som hagl bak playoffplassene. Strålende form på Elche om dagen med 6-0-1 på de sju siste seriekampene, men det er elleve poeng opp til andreplassen. 7-5-3 er hjemmetallene, der de tre siste er vunnet.

Tenerife var vårt flotte objekt på Oddsen hjemme mot Xerez for en måned siden (25. februar). Da innfridde Tenerife med 2-1 seier, det er etterfulgt av fire strake tap. Ligger dermed tredje sist og har seks poeng opp til Las Palmas som er første lag over streken. Borte har det aldeles ikke gått på skinner (2-4-8), og formen forsvant altså like fort som den kom.

For hjemmelaget Elche er kun et par mann usikre, for Tenerife er både Melli og Sicilia suspenderte. Vi kan ikke annet enn å tro på hjemmelaget mot et formsvakt og skaderammet bortelag. H.

8. Modena - Pescara
Kamp åtte og ni er begge hentet fra italiensk Serie B, der det stor fare for at Bari og Erik Huseklepp havner neste år. Hjemmelaget Modena ligger på fjortende plass (av 22 lag) og har fire poeng ned til kvalifisieringsstreken. Spiller fryktelig mye uavgjort og står med 4-7-2 på sine tretten siste seriekamper. Vant siste hjemmekamp mot bunnlaget Frosinone med 2-1.

Pescara ligger som nummer ti, og har kun tre poeng opp til playoff (sjetteplass) og sju poeng ned til kvalifiseringsstreken, det forteller det meste om hvor jevnt det er i Serie B. Formen er imidlertid svak nå, med 0-1-3 på de fire siste ligakampene og tre av disse målløse kamper. Borte står laget med 2-5-8.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene og formen er også klart bedre på hjemmelaget i øyeblikket. Vi sjanser på hjemmelaget her. H.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

9. Triestina - Frosinone
En real bunnkamp dette med de to nederste lagene i Serie B. Men det er tett også i bunnen og fullt mulig å overleve for begge lagene. Hjemmelaget står uten seier på sine seks siste ligakamper (0-3-3) og hjemme er kun tre kamper vunnet (3-7-6). Med sine 29 poeng er det seks poeng opp til Ascoli som er første lag over streken, men fire opp poeng opp til Crotone som gir kvalik.

Frosinone ligger nest sist, mest grunnet en håpløs bortestatistikk (2-4-9). Er tre poeng foran Triestina og har således kun tre poeng opp til sikker plass.

Hjemmelaget hadde fortjent tre poeng hjemme mot Varese sist, og dette er en kamp som nå vinnes. For Frosinone må tre spillere ut i karantene (Bianco, Minelli og Pestrin) og det styrker naturligvis hjemmelagets muligheter.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene, denne gangen må det være bra muligheter for hjemmelaget. HU.

10. Kolding - Skive
Første kamp for begge disse lagene etter vinteroppholdet på grunn av avlyste kamper. Hjemmelaget Kolding inngår samarbeidsavtale med Vejle og flyttes dermed ned i Danmarksserien etter denne sesongen. Har kun vunnet en av sine åtte hjemmekamper (1-5-2) og ny trener er hentet inn, i tillegg til noen nye spillere.

Bortelaget Skive ligger som nummer tolv og har kun tre poeng ned til nedrykkstreken. Labre 1-3-3 på bortebane. Andreas Albers er solgt til Vejle, en spiller er skadet. Vant altså en treningskamp borte mot Viborg 4-0, den kampen ble spilt dagen etter beslutningen om tvangsnedflyttingen kom.

Det er altså veldig spesielle omstendigheter rundt denne kampen, all den tid Kolding ikke har veldig mye å spille for. Svært uvisst hvordan det slår ut. Vi spekulerer verken den ene eller annen vei foreløpig og setter alle tegn. HUB.

11. Viborg - FC Hjørring
Meget skuffende høstsesong av hjemmelaget og det tidligere Superliga-laget er i nedrykkstriden med begge beina på trettende plass, kun ett poeng over streken. Vårsesongen startet like begredelig med 0-1 tap hjemme for Roskilde B1906 og i en treningskamp i begynnelsen av mars røk laget 0-4 hjemme for Kolding.

Bortelaget FC Hjørring har fem poeng mer og ligger på niendeplass. Borte er ingen kamper vunnet hittil (0-3-4). Og også kampene til FC Hjørring er blitt utsatt, laget har derfor spilt et par treningskamper.

Helt uviss kamp dette og helgardering synes like naturlig her. HUB.

12. Vejle - HB Køge
Toppkamp mellom lag nummer to og tre i den nest øverste divisjonen. Hjemmelaget innehar andreplassen (sju poeng opp til ledende Aarhus) og tre poeng ned til Køge på tredjeplass, men bortelaget har en kamp til gode.

Hjemmelaget skuffet med kun 1-1 borte mot bunnlaget Næstved sist helg i første kamp etter vinterferien. I den kampen var toppscorer Kim Olsen ute med sykdom, det samme gjaldt Steffen Kielstrup. Begge er meldt klare til søndag. 5-4-0 på ni hjemmekamper for Vejle.

HB Køge fikk i likhet med mange andre lag i denne divisjonen avlyst sin åpningskamp etter vinteroppholdet og holder således uviss form. 4-1-2 er bra tall på bortebane. Mannskapsmessig er det ingen spesielle problemer.

De to siste tilsvarende har begge endt med hjemmeseier, men så lenge Vejle har spilt nesten halvparten av sine hjemmekamper uavgjort synes det veldig naturlig å ta med U'en her. HU.

Klikk her for å se vår 96-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.03.2011 14:55
1. Brasil - Skottland H
2. Huddersfield - Notts County H
3. Cheltenham - Gillingham B
4. Hereford - Crewe Alexandra H U B
5. Oxford United - Burton Albion H B
6. Wrexham - Newport County H
7. Elche - Tenerife H
8. Modena - Pescara H
9. Triestina - Frosinone H U
10. Kolding FC - Skive U B
11. Viborg - FC Hjørring H U
12. Vejle - HB Køge H U

Klikk her for å se vår 432-rekker

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.03.2011 14:55
1. Brasil - Skottland H
2. Huddersfield - Notts County H
3. Cheltenham - Gillingham U B
4. Hereford - Crewe Alexandra H U B
5. Oxford United - Burton Albion H B
6. Wrexham - Newport County H
7. Elche - Tenerife H
8. Modena - Pescara H
9. Triestina - Frosinone H U
10. Kolding FC - Skive H U B
11. Viborg - FC Hjørring H U B
12. Vejle - HB Køge H U


Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.