Brasil videre til kvartfinale i VM

HYL: Neymar både hylles og slaktes etter México-kampen.

HYL: Neymar både hylles og slaktes etter México-kampen. Foto: Saeed Khan (AFP)

Neymars filming har nesten blitt et større tema i VM, enn Brasils sjanse til å vinne mesterskapet.

03.07.18 08:36

BRASIL - MEXICO 2-0:

Brasil stakk av med seieren i åttedelsfinalen i VM mot Mexico, da de gul-kledde scoret to mål i andre omgang. Både Neymar og Roberto Firmino tegnet seg på scoringslisten for Brasil, som seiler opp som storfavoritt til å vinne mesterskapet.

Mexico måtte forlate banen slukøret og igjen innse at de ikke har vunnet én eneste kamp i utslagsrundene i de sju siste VM-ene de har deltatt i.

Belgia eller Japan vil møte Brasil i kvartfinale, hvilken nasjon det blir avgjøres mandag kveld, da de møtes til dyst.

Neymars mål ble det 227. målet for Brasil i alle VM-er som nasjonen har deltatt i. Brasilianerne har nå passert Tyskland, som hadde rekorden og står oppført med 226 mål i VM-ene de har deltatt i. Firmino økte statistikken med enda ett mål, da han ble servert ballen på bakerste stolpe av Neymar etter 88 minutter.

Wikestad: - Verre en Rivaldo

Men det var ikke bare Neymars mål det har handlet om under åttedelsfinaen i VM, mandag. For brassens filming i mesterskapet har nesten blitt et større tema i VM, enn Brasils sjanse til å vinne mesterskapet.

For etter 70 spilte minutter skrek Neymar i smerte, da den mexicanske Miguel Layun tråkket på motstanderen sin med knottene. Brasil-supporterne holdt nok pusten i noen sekunder, da de ikke ville se at deres største stjerne skulle bli skadet i et viktig mesterskap igjen.

De kunne raskt puste lettet ut, da man så at Neymar overspilte på reprisene. Det har flere fotballeksperter reagert kraftig på, i tillegg til TV-kommentatorene Øyvind Alsaker og Petter Myhre.

- Når han overspiller så mye som det han gjør får du et rykte på deg og ofte lite sympati fra dommere når man faktisk har vondt, konstaterte Myhre, etter å ha sett Neymars skuespill.

- Neymar er så omstridt og får massiv kritikk fra brasilianerne, fra sin egen befolkning, påpekte Alsaker om hva noen av Neymars egne fans synes om ham.

Fotballegenden Brede Hangeland og hans kommentatormakker, Kasper Wikestad, har reagert kraftig på Neymars filming på Twitter.

- Flau på Neymars vegne

Tidligere Aston Villa- og Manchester United-spiss Dion Dublin har også kritisert Brasils nummer 10 i BBCs studio.

- Jeg er flau på Neymars vegne. Han er en av verdens beste spillere, men når ruller rundt på bakken som det der, altså.. Jeg forstår det ikke. Kom igjen unge mann, du er bedre enn det! Kom deg opp og vinn kampen, sa Dublin tydelig frustrert.

Mexicos trener, Juan Carlos Osorio ble intervjuet etter kampen og var tydelig frustrert over en bestemt spiller. Selv om han ikke har adressert hvilken spiller han har reagert sterkt på, er det ganske klart hvem den mexicanske treneren snakket om.

- Det synes det er forkastelig for fotballens skyld at en spiller sløser så mye tid. Det er ikke bra når barn ser på, sa Osorio under intervjuet.

Les mer: Sendte VM-protest til FIFA: - Vi er sjokkert

Respektløse mexicanere

Mexico spilte en svak siste kamp i gruppespillet mot Sverige, men gikk likevel respektløst til verks mot Brasil. Flere ganger i løpet av åpningsminuttene var det grønntrøyene som skapte trøbbel for motstanderforsvaret med aggressivt spill og kjappe forflytninger framover i banen.

Hirving Lozano kom til kampens første målsjanse, men forsøket til matcvinnerhelten fra åpningskampen mot Tyskland ble blokkert i siste liten.

Midtveis i førsteomgangen var det Porto-profilen Hector Herrera som var på skuddhold ved Brasils 16-meterstrek. Etter først å ha servert en god skuddfinte, ble også hans avslutning blokkert.

Like etterpå avanserte Neymar inn i feltet til Mexico etter en slepen innleggsfinte, men ble stanset da han forsøkte et skudd fra spiss vinkel mot Mexico-keeper Guillermo Ochoa.

Neymar var nok en gang den som viste de friskeste taktene offensivt for Brasil. Et tidlig langskudd fra stjernen skapte også litt trøbbel for Mexicos bakerste mann. På litt utradisjonelt vis fikk Ochoa bokset forsøket unna.

Neymar-glede

Brasil tok etter hvert over initiativet i kampen, og kom farlig nær en scoring da Gabriel Jesus og flere andre skapte stor uro i Mexico-feltet.

Brasil skulle komme sterkere ut fra garderoben til andre omgang og presset mexicanerne bakover i banen med en gang. Seks minutter ut i omgangen lyktes brasilianerne med deres dristige spill.

Chelsea-vingen Willian rykket nesten raskere enn lynet forbi det mexicanske forsvaret ned mot dørlinja. Brassen sendte avgårde et lavt og hardt innlegg som fant Neymar på bakerste stolpe. Brasils største helt trengte bare å skli ballen i mål for å sende laget sitt i føringen.

Fire minutter før full tid kom Liverpool-spiller Firmino på banen. Han trengte kun to minutter på å vise seg fram, og doblet den brasilianske ledelsen.

Neymars mål ble det 227. målet for Brasil i alle VM-er de har deltatt i. Brasilianerne slo dermed Tyskland, som hadde rekorden og står oppført med 226 mål i VM-turneringene de har deltatt i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.