Gå til sidens hovedinnhold

Brasilianske Ronaldo med stikk mot Cristiano Ronaldo: - Det må plage ham at de sier jeg er den ekte Ronaldo

De to navnebrødrene kan begge se tilbake på helt enestående karrierer. Og spørsmålet om hvem av dem som er best kommer til å prege diskusjonene i mange år.

I årevis var navnet «Ronaldo» forent med den brasilianske superstjernen, som ved to anledninger ble kåret til verdens beste spiller, og som bar drakt nummer ni både for Brasil og Real Madrid.

Om man spoler frem til år 2020, så er navnet fort erstattet av en spiller, han også med en fortid i Real Madrid. Cristiano Ronaldo har, for mange, nå steget opp på tronen som den beste av de to navnebrødrene, etter å ha herjet i årevis på de største arenaene.

Dermed er det mange som har spekulert i hvorvidt det er Cristiano Ronaldo eller brasilianske Ronaldo, ofte omtalt som Ronaldo Fenomeno, som kan utrope seg selv til «den ekte Ronaldo».

Les også: Vi følger overgangsvinduet LIVE

- Kommer til å være en del av historien

Under en seanse på Instagram med den italienske forsvarslegenden Fabio Cannavaro ble dette et tema da den brasilianske Ronaldo var gjest. Der var han tydelig på hva han mente om debatten:

- Det må plage Cristiano Ronaldo å høre folk si at jeg er den ekte Ronaldo. Men man kan ikke sammenligne personer, sa Brasil-legenden da temaet ble brakt opp under samtalen, ifølge spanske AS.

Det var nemlig Cannavaro, som også har en fortid i Real Madrid, som påpekte at hver gang man nevner den portugisiske superstjernen, så er det noen som påpeker at den ekte Ronaldo er fra Brasil.

Det virker uansett ikke å herske noe ondt blod fra brasilianeren sin side mot mannen som fortsatt herjer på toppnivå med den italienske storklubben Juventus:

- Cristiano kommer til å for alltid være en del av fotballhistorien grunnet alle sine mål, og sin fantastiske kontinuitet. Han kommer til å bli værende en av de beste. Han, sammen med Messi, og noen andre, sa Ronaldo.

Hva angår scoringer er det nemlig portugiseren, som i dag er 35 år, som ligger noen hestehoder foran. I løpet a hele sin karriere kan nemlig Cristiano Ronaldo slå i bordet med 725 scoringer totalt.

Det er betraktelig mer enn den brasilianske utgaven, som endte på 414 mål i løpet av sin karriere. Til «R9» sitt forsvar, så slet han mye med kneskader under sin vanvittige storhetstid med Inter.

Ronaldos karriere er nemlig en av fotballhistoriens «tenk hvis»-tankeprosjekt. Det er nemlig mange som spekulerer i at dersom ikke skadene hadde hindret ham, så kunne han fort ha vært husket som bedre enn både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Les også: Rashford åpner opp den tøffe tiden under Mourinhos ledelse

VM-kongen

Den virkelige storhetsperioden til Ronaldo kom i Barcelona på slutten av 90-tallet, da han i 1996/1997-sesongen scoret 47 mål på 49 kamper totalt for den katalanske storklubben.

Han ble tidenes dyreste fotballspiller ved to anledninger. Først da han gikk fra PSV Eindhoven til nettopp Barcelona i 1996, og da Inter kjøpte ham fra Barcelona året etter.

Cristiano Ronaldo, på sin side, ble tidenes dyreste fotballspiller da Real Madrid kjøpte ham fra Manchester United i 2009. Der ble han værende frem til sommeren 2018, før turen gikk videre til Juventus.

Hva angår trofeer for klubblag smadrer portugiseren sin brasilianske navnebror. Fem Champions League-trofeer er fem mer enn Ronaldo Fenomeno vant i sin karriere, og Cristiano Ronaldo er den eneste spilleren i historien til å vinne Premier League, La Liga og Serie A.

For landslagene er det nok uansett den brasilianske utgaven som ligger foran. Ronaldo var læregutt i VM i 1994, men ble likevel verdensmester for første gang da Italia ble slått i finalen.

I VM i 2002 rakk han å bli spilleklar etter den første alvorlige kneskaden, og ble nasjonens store helt da han scoret to mål i VM-finalen mot Tyskland, og sikret Brasil deres femte VM-tittel.

Cristiano Ronaldo har spilt bronsefinale i VM, og kan uansett slå i bordet med å ha ledet portugiserne til deres første EM-tittel da vertsnasjonen Frankrike ble slått i turneringens siste kamp i 2016.

Interessant nok spilte de to Ronaldoene aldri mot hverandre, ei heller på samme lag. Det nærmeste man kom skal ha vært en veldedighetskamp i 2004, da de to spilte for hvert sitt lag.

Les også

Berges sjef tar lønnskutt under viruskrisen

Les også

Slik bruker Giggs sin tidligere United-sjef sir Alex Ferguson som rådgiver

Kommentarer til denne saken