RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasils beste VM

Sist oppdatert:
Brasils håndballjenter endte på sjuendeplass og fikk sin beste VM-plassering noensinne.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): SØR-KOREA - BRASIL 28-29: VM i St. Petersburg har vist at håndballen begynner å bli større også utenfor Europa. Det er ikke lenger bare Sør-Korea som kan gi de europeiske nasjonene kamp.

Angola viste i Norges gruppe at de kan spille jevnt med de beste, og ville trolig gått videre til hovedrunden dersom de hadde vært i en annen gruppe.

Men de som har imponert mest er Brasil. De brasilianske jentene har to ganger "reddet" Danmark. Først ved å slå Østerrike og sende dem ut av VM, så ved å senke Ukraina. Uten disse resultatene er det slett ikke sikkert Danmark ville vært i semifinale.

I kampen om sjuendeplassen, klarte de også det Norge ikke klarte; å slå Sør-Korea.

Anført av en strålende Alexandra do Nascimento vant de 29-28 og sikret seg sin beste VM-plassering noensinne. Fra før av var ellevteplassen i 2001 det beste Brasil hadde gjort i VM.

Flere av de brasilianske jentene spiller i Europa. Do Nascimento og linjespilleren Daniela de Oliveira Piedade spiller i Hypo Niederösterreich, mens målvakten Chana Masson er i Leipzig. Men det spørs om ikke flere av spillerne blir å se i større klubber etter dette mesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere