Brasils landslagssjef Tite bekreftet selv på pressekonferansen etter nederlaget for Kroatia at han gir seg.

– Et smertelig tap, men jeg får fred med meg selv. Slutten på en æra, sa Tite på pressekonferansen i Qatar.

Slaktes i hjemlandet

Dermed ble fredagens kvartfinale-tap mot Kroatia den siste kampen Tite ledet det brasilianske landslaget. Han har ledet Brasil siden 2016, og står igjen med seieren i Copa America i 2019 som sin største triumf.

Les også: Ingen har klart det siden Haaland. Nå fullroses VM-helten: – Nasjonal helt

Kroatia vant kampen etter straffesparkkonkurranse. Marquinhos og Rodrygo bommet på Brasil sine straffer, mens Kroatia scoret på sine fire.

Landslagssjef Tite gikk rett i garderoben etter tapet. Det tas ikke godt imot i hjemlandet.

– Jeg roser alltid Tites holdninger. Men å gå rett til garderoben og forlate spillerne på banen er ikke riktig. De er alle et lag!, sier TV-personligheten Galvao Bueno.

Knust Neymar

Etter kampen var Neymar knust. Han rakk aldri å ta straffe og skulle mest sannsynlig ta den siste straffen til Brasil.

– Det er Tites feil. Neymar klarte ikke å ta straffen! Den største straffemannen i verden, din skamløse mann, sier den tidligere brasilianske landslagsspilleren Neto til ESPN.

– Neymar ville vært min nummer én straffetaker. Du trenger at han setter tonen, sier den tidligere tyske landslagssjefen Jürgen Klinsmann til BBC.

Tite forklarte valget slik:

– Fordi den femte straffen er den avgjørende. Han er den med størst press, og spilleren som har kvalitet til å takle det.

Les også: Brasil ute av VM: – Fullstendig skandale

Brasil kom inn som den største favoritten til å vinne VM i Qatar, men må altså vente fire år før de eventuelt kan vinne VM igjen. Brasil er det landet som har vunnet fotball-VM flest ganger med sine fem seire, men landet har ikke vunnet siden 2002.

Fotball-VM i 2026 arrangeres i Mexico, USA og Canada. Da vil Brasils store stjerne, Neymar, være 34 år gammel. Før mesterskapet i Qatar uttalte han at VM i Qatar kom til å bli hans siste VM for Brasil.