RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Bråtens familie takker for støtten

Inge Bråtens familie er takknemlig for støtten den har fått etter langrennsprofilens bortgang.

Bråten døde fredag etter kort tids kreftsykdom. 63-åringen var norsk herrelandslagstrener i langrenn i jubelårene 1990-1995, og hylles som en av frontfigurene bak gjenreisningen av norsk langrenn etter nedturen i Calgary-OL i 1988.

Senere var han også landslagstrener i både Sveits, Canada og Sverige – og en samlet langrennsfamilie har hyllet skiprofilens betydning og virke etter hans bortgang.

Nå takker Bråtens nærmeste for støtten og de mange gode ordene.

Tunge dager
- Vi visste at han var godt likt i skimiljøet, at mange var glad i han. Det føles veldig bra å lese at utøverne satte pris på han, og at de opplevde han som en god leder og støttespiller, sier sønnen Sven Inge Bråten til den svenske storavisen Expressen.

Omsorgen fra Bråtens mange venner og bekjente har gjort godt i en vanskelig tid.

- Det har vært tunge dager. Men vi har fått veldig mange fine hilsninger, blomster og fine SMS. Det er veldig hyggelig at folk lar høre fra seg og skriver fine ting i avisene. Men synd han ikke fikk høre det selv, sier Sven Inge Bråten.

Minnes de gode stundene
Inge Bråten ble innlagt på Akershus Universitetssykehus 22. mars med akutt kreftsykdom. Det kom som et sjokk på familien.

- Vi trodde bare det var en forkjølelse. Men det kan være at han selv kjente at han har vært mer syk enn han ville si. Han har aldri villet klage, og ville kanskje ikke tro at han var så syk som han var, forteller sønnen.

Nå tar familien tiden til hjelp for å komme seg gjennom sorgen.

- Man vet aldri hvordan man skal takle sånt som dette, men nå får vi være sammen og minnes de gode stundene, sier Sven Inge Bråten til Expressen.

Norge tok totalt 15 OL- og VM-gull i Inge Bråtens tid som landslagstrener. I 1995 fikk han Norges Skiforbunds gullmedalje. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere