Gå til sidens hovedinnhold

Bråthen enig med Skiforbundet om ny avtale: Får ny rolle

Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen enige om en løsning i konflikten.

Clas Brede Bråthen har signert en ny avtale med Norges Skiforbund og går fra å være sportssjef til å bli landslagssjef for det norske hopplandslaget.

Det bekrefter skipresident Erik Røste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Bråthen fratrer etter eget ønske stillingen som sportssjef i Norges Skiforbund etter eget ønske med umiddelbar virkning for å tiltre en ny midlertidig fireårig stilling som landslagssjef for hopp, sier Røste.

- Stillingen innebærer det sportslige lederansvaret for toppidrettssatsingen innenfor hopp. Stillingen har også ansvaret for samhandlingen mellom bredde og toppidrett. Stillingen har ikke ansvaret for administrative oppgaver knyttet til økonomi, hoppkomiteen, arrangement og organisasjonsutvikling.

Røste forteller samtidig at Skiforbundet vil ansette en ny sportssjef som Bråthen skal rapportere til.

Betaler 700.000 i saksomkostninger til Bråthen

Avtalen kommer på plass etter at Skiforbundet i utgangspunktet ikke ville forlenge Bråthens nåværende avtale som går ut i april 2022. Den siste tiden har forbundet også arbeidet for å avslutte arbeidsforholdet med Bråthen umiddelbart.

Samtidig har Bråthen gått til søksmål mot forbundet og ment at han har krav på en fast stilling.

Det søksmålet faller nå bort som en del av løsningen i konflikten. Det er også klart at Skiforbundet betaler deler av saksomkostningene til Bråthen.

- Skiforbundet dekker halvparten av Bråthens saksomkostninger med kroner 700.000 – inkludert moms. Denne avtalen innebærer fullt og endelig oppgjør av alle tvister i forbindelse med dette søksmålet, sier Røste.

Lang konflikt

Det var i august at det ble offentlig kjent at det hadde oppstått en konflikt mellom Bråthen og ledelsen i Skiforbundet.

Årsaken skal være det som har blitt omtalt av ledelsen i forbundet som uakseptabel adferd i arbeidslivet.

Konflikten mellom partene har vært offentlig kjent siden august og ledelsen i forbundet har måttet tåle massiv kritikk for håndteringen av saken.

Den siste uken har også flere skikretser kommet på banen og kritisert skistyret. Frem til onsdag vurderte Akershus skikrets å fremme et mistillitsforslag mot dagens sittende styre.

Nå har imidlertid Bråthen og Skiforbundet kommet frem til en løsning der Bråthen fortsetter som landslagssjef og hopplandslaget kan fokusere på den viktige OL-sesongen.