I en pressemelding bekrefter Norges Skiforbund tirsdag ettermiddag at Bråthen er innkalt til et drøftelsesmøte.

Forbundet skriver at det skjer etter at de ikke har lykkes med å komme til enighet med Bråthen.

«Skistyret og Hoppkomiteen tilbød Bråthen rollen som landslagssjef med de samme betingelsene som i dag, men han avviste på nytt dette sist uke. Saken har skapt så store utfordringer for et samlet arbeidsmiljø at NSF ikke ser annen løsning enn å innkalle til drøftelsesmøte.»

«Skiforbundet har en plikt til å finne en løsning som ivaretar helheten i forbundet, samtidig som man har forsøkt å ta hensyn til hoppmiljøets ønske om å ha med Bråthen videre i en sportslig funksjon», skriver blant annet forbundet i pressemeldingen.

Les også: - Jeg kalte Neymar for en boms

- Kunne vurdert oppsigelsessak tidligere

Nina Sandnes, Skiforbundets advokat, sier i en uttalelse at de synes det er beklagelig at Bråthen ikke har ønsket å bidra til en forhandlingsløsning med forbundet.

Nå er det imidlertid tydelig at Skiforbundet ønsker å kvitte seg med Bråthen så fort som mulig.

- Skiforbundet kunne vurdert å igangsette en oppsigelsessak tidligere, men har avstått fra dette dels for å unngå den belastning en slik sak vil påføre Bråthen og dels fordi arbeidsforholdet likevel vil opphøre når den kontrakten han står i nå går ut, sier Sandnes.

Les også: Forbauset over Solskjærs valg: - Han setter selv under press

Bekrefter innkallelsen

Bråthens advokat Marit Håvemoen bekrefter overfor NTB at hennes klient har mottatt innkallelsen. Hun mener det viser at skiforbundet vurderer å si opp hoppernes mangeårige sportssjef.

«Han er ikke gjort kjent med hvilket grunnlag NSF eventuelt bygger en oppsigelse på. Etter det Bråthen kjenner til foreligger det ikke noen nye forhold som kan gi grunnlag for en oppsigelse av ham», skriver Håvemoen i en tekstmelding.

Det var VG som først omtalte det kommende drøftelsesmøtet. Ifølge avisen ønsker skiforbundet å avholde det i neste uke. Et drøftelsesmøte er obligatorisk i en oppsigelsesprosess.

Bråthen har hatt jobben som hoppsjef i 17 år på midlertidige kontrakter. Forbundet mener han har en uakseptabel atferd og kommunikasjonsform. Nylig ble det kjent at NSF har åpnet for en oppsigelse av 52-åringen.

Toppledelsen i skiforbundet har vært i konflikt med Bråthen over tid. 17. august ble det kjent at forbundet vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.

Kort tid senere varslet Bråthens leir at det var aktuelt å gå rettens vei for å bli fast ansatt i jobben han har hatt på midlertidige kontrakter siden 2004. Sist uke ble stevningen levert til tingretten.

(©NTB)