Gå til sidens hovedinnhold

Bratseth flau over spillerne

Rune Bratseth er flau på RBK-spillernes vegne. Han mener de i perioder har blitt lekt med av motstanderne.

- Spillerne har det godt. De har alt lagt til rette for seg. Treningsforholdene er gode, fasilitetene moderne og lønningene de høyeste i hele landet. Nå er det også på tide at de begynner å ta ansvar ute på banen, sier Rosenborgs sportsdirektør i et intervju med Adresseavisen i dag.

Umiddelbart etter at Vålerenga sendte trønderne ut av gullkampen i eliteserien, gikk han ut og fredet alt og alle. Utover i uka har Bratseth innrømmet at noe må gjøres på Lerkendal – og at trenerspørsmålet vil bli diskutert i sommer.

I dag tar han altså for seg spillergruppa, som han mener har underprestert.

- Har dere fortsatt eliteseriens beste spillerstall? spør Adresseavisen.

- Ja, det kan du godt si. Men de må snart begynne å vise det. I perioder har vi blitt lekt med av motstanderne. Jeg er flau på vegne av spillerne, gjentar han.

- Spillerne må ta tak
Bratseth understreker at han ikke selv fraskriver seg ansvaret, men poengterer at jobben må gjøres på banen.

- Jeg har ikke spilt ett minutt siden 1994, bommet på en takling eller sluppet inn et eneste mål. Det er ikke jeg eller Perry som kan gjøre jobben på banen. Det er spillerne selv som må ta tak, sier Bratseth.

- Det blir ofte fokus på Perry og min rolle. Det håper jeg mediene fortsetter med. Men det er viktig at dere også snakker med spillerne. Vi vil stille opp hele veien for dem. Men de må vise at de vil være med. Gjør de sitt beste, står vi bak dem. Gjør de ikke det, blir det en annen sak.

- Mer skuffa enn flau
Blant spillerne som har underprestert denne sesongen – først og fremst ved å score for få mål – er Frode Johnsen. Han er langt fra rystet over Bratseths uttalelser.

- Vi spillerne er ikke fornøyde sjøl, heller. Det er ikke akkurat gøy om dagen. Vi er ikke i en situasjon vi ønsker å være i, sier fjorårets toppscorer til TV 2 Nettavisen.

- Er du flau?

- For min del er jeg er vel mer skuffa enn flau. Når vi ligger så langt bak teten, er det klart at vi ikke har ytt nok.

- Hva kan dere gjøre for å snu situasjonen?

- Jeg tror ikke det finnes noen annen løsning enn å fortsette den knallharde jobbinga på treningsfeltet. Humøret i laget er faktisk veldig bra.

- Du har flere ganger antydet at det har blitt for mange gode spillere i RBK-stallen. Ser vi et bevis på det nå?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tenkte mest på at vi kunne ende opp med mange misfornøyde spillere i stallen. Det har ikke skjedd.

- Men er det ikke et problem at det har vært mye rullering på laget?

- Jo, det kan du si. Men i de fleste tilfellene har det skyldtes skader. Og da er det snarere en styrke at vi har mange gode spillere i stallen.

Frode Johnsen er skadet og uaktuell for kveldens 4. rundekamp i cupen på Lerkendal.

Følg Rosenborg – Hønefoss direkte på TV 2 Nettavisen eller web-tv fra kl. 19.00.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken