*Nettavisen* Sport.

Bratt OL-debut for Stine Larsen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Løyperekordinnehaver Bill Adcocks advarer maratonløperne i OL og hevder mange vil møte veggen i den verste stigningen.

–Når utøverne skal opp den siste kneika, er den så bratt at de vil ønske seg stige, advarer engelske Adcocks.

– Det verste partiet er fra 20 til 32 kilometer, og de sier det ser riktig ille ut. Jeg har heller valgt å gå igjennom løypa på papiret sammen med trenere som har sett den, tror bare jeg ville bli skremt ved å prøve den "live", sier Stine Larsen til NTB.

28-åringen fra Bergen og BFG Fana er norsk deltaker og har personlig rekord på 2.27.06 fra debuten i Amsterdam i 2002. Hennes beste internasjonale resultat er 17. plass fra VM i 2003.

Adcocks fra Coventry har bestenotering på løypa fra Maraton til Aten sentrum med 2.11.07,2. Søndag kveld skal Stine Larsen og de andre maratonløperne i ilden. Det blir et garantert blodslit på 42.195 meter i mange varmegrader.

Sjelden har vel filmtittelen "Het asfalt" vært mer dekkende. Godt Stine er vant til varme fra jobben som brannmann!

Løyperekord
Så var det denne Adcocks, da. Han satte rekorden så langt tilbake som i 1969, da England fortsatt var regjerende verdensmester i fotball og Neil Armstrong var i ferd med å forberede fotavtrykket på månen.

Mange har forgjeves forsøkt å slå tiden. Søndagens OL-løype er nesten identisk med 69-traseen. Nå får norske Stine Larsen, storfavoritt Paula Radcliffe fra England og resten av feltet sjansen til å prøve seg.

Rekordjakt blir det imidlertid ikke.

– Nei, det kan jeg love deg. Det får gutta ta seg av. Klarer jeg å slå min personlige rekord i OL, får jeg i så fall en kjempegod plassering. Men i denne varmen er det nok nytteløst, sier Larsen til NTB.

Men totimersturen tidligere i uken på den greske øya Lesvos gikk helt fint.

– OL-vinneren blir udødeliggjort i denne byen, men det vil koste. For litt siden kjørte jeg opp den berømte stigningen med bil. Da tenkte jeg hvordan i h.... jeg klarte jeg å løpe opp der for 35 år siden, sier Adcocks.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.