*Nettavisen* Sport.

Brattbakk åpen for tilbud

Harald Martin Brattbakk er åpen for alle mulige tilbud, både i og utenfor fotballen, når han nå setter støvlene på hylla.

02.03.06 11:31

- Jeg bruker gjerne navnet som en døråpner i fremtiden. Men når jeg kommer innenfor døra, vil jeg forhåpentligvis vise hvilke kvaliteter jeg har. Jeg tror jeg har mange kvaliteter som jeg kan bruke på mange områder, sier Harald Martin Brattbakk til TV 2 Nettavisen.

¿ Se Brattbakks scoringskavalkade her

35-åringen bestemte seg onsdag for å legge fotballstøvlene på hylla, som det så ofte kalles på sportsjournalistspråket. Etter 166 toppseriemål, 17 landskamper, åtte serie- og to cupmesterskap, er det slutt.

- Blir rart
- Jeg er overbevist om at fotballmiljøet, det sosiale, er det jeg kommer til å savne mest. Jeg har fått så mange venner og kontakter gjennom fotballen at det er helt utrolig, forteller Brattbakk.

«Gi meg en direktørstilling, så kommer jeg på dagen!»

- Men det er jo litt rart at jeg ikke skal spille kamper og trene igjen, legger han ettertenksomt til.

Han har ikke bestemt seg for annet enn at fotballkarrieren er over. Hva fremtiden bringer, eller hva han selv vil søke etter i tiden som kommer, vet han ingenting om.

- Først og fremst handlet det om å bestemme meg for fotball eller ikke. Nå er den avgjørelsen tatt, så får vi se hva framtiden bringer. Jeg har en kjærlighet for spillet, så det er ikke umulig at jeg fortsetter innenfor fotball. Men jeg tror jeg har mange kvaliteter jeg kan bruke på andre områder også.

- Hva med en karriere som fotballtrener eller fotballdirektør?

- Gi meg en direktørstilling, så kommer jeg på dagen, flirer den sympatiske målkongen.

Unik historie
Harald Martin Brattbakk var en viktig del av Rosenborgs oppblomstring i norsk og europeisk fotball. Han er en av de spillerne man husker best av det første klubblaget som fikk hele Norge på sin side. Han spilte da trøndernes stolthet slo AC Milan på San Siro og Real Madrid hjemme på Lerkendal i Champions League. Han var også i Skottland og ble seriemester med Celtic.

- Jeg tror nok at jo lengre tid det går, jo mer glad vil jeg være for det jeg fikk være med på. Jeg er veldig stolt av å ha fått være med på en unik del av norsk fotballhistorie. Jeg har vært superheldig gjennom hele karrieren. Men det jeg kommer til å savne mest, er den kompisgjengen jeg har vært en del av gjennom fotballen, kollegene som jeg har møtt hver dag på treningene.

- Hva er du mest stolt av i karrieren din?

- Det er tre øyeblikk som jeg føler at jeg må få lov til å nevne, og det er i kronologisk rekkefølge AC Milan borte, Real Madrid hjemme - begge endte med seier - og det å bli seriemester med Celtic i 1998.

- Og så har vi selvfølgelig hatt mange trivelige øyeblikk med Rosenborg, spesielt i kvalifiseringene til Champions League. Alle de årene vi har kvalifisert oss har vært like hyggelige. Noen har vært preget av at vi har klart det med nød og neppe, andre har vært ren walk over. Men alle har gitt oss like hyggelige øyeblikk.

- Hva med scoringsrekorden i norsk toppserie?

- Det er ikke noe jeg tenker så mye på.Det kan være en artig kuriositet som står i historiebøkene. Men det er klart, det hadde nok gitt brukbar odds hvis du satte pengene på at en fyr på 177 centimeter og 80 kilo skal bli toppscorer i norsk fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag