RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brattbakk ferdig i RBK

Sist oppdatert:
Tidenes toppscorer i Norge, Harald Martin Brattbakk (35), er ferdig i Rosenborg med umiddelbar virkning.

Ifølge Rosenborgs nettsider ble Brattbakk mandag fristilt fra kontrakten.

- Akkurat nå har jeg selvfølgelig litt blandede følelser rundt dette. Jeg føler meg sterk og i fysisk god form, men skjønner samtidig den vurderingen som klubben har gjort, sier toppscoreren til klubbens nettsider.

Lønnes mens han tenker
Han vil få lønn av Rosenborg helt til han han har bestemt seg seg for hva han vil gjøre videre. I teorien kan han bruke resten av sesongen til å tenke samtidig som han mottar lønn fra trønderne.

- Nå skal jeg bruke litt tid på å finne ut hva jeg har lyst til å gjøre. Kontrakten min løper ut året, så jeg har god tid, sier han.

Brattbakk har tidligere i vinter vært koblet til Bodø/Glimt-spill i år igjen. I fjor var han på utlån til bodøværingene på høsten.

- Det er klart det er smigrende å være ønsket av Bodø/Glimt og Erik Hoftun, men først må jeg finne ut om jeg ønsker å fortsette å spille en annen plass eller om jeg rett og slett finner på noe annet, sier han.

Brattbakks målrekord på øverste nivå i Norge er på 166 mål, men RBK-direktør Rune Bratseth avviser at det har vært en vanskelig eller spesielt tøff avgjørelse å ta.

- Ryddig prosess
- I og med at det har vært en ryddig prosess, så gikk det greit. Vi har hatt dialog om dette over tid, sier Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Rosenborg hentet kantspiller Karim Essediri fra Tromsø etter 2005-sesongen. Derfor er det ikke aktuelt å hente inn en erstatter for Brattbakk.

Historisk mot Odd
Klokken 19.46 29. mai 2005 ble Harald Martin Brattbakk tidenes toppscorer i Norge. Da la Brattbakk ballen på straffemerket, gjorde 5-0 for Rosenborg borte mot Odd og satte samtidig inn sitt 166. toppseriemål. Dermed la han Odd Iversen bak seg på rekordlista.

- Jeg hadde en offensiv tanke i hode før jeg tok straffen. «Nå skal jeg sette den slik at jeg slipper maset i to uker fra dere journalister», tenkte jeg. Og da Fredrik Winsnes kom bort og sa at «nå må du bli ferdig med den rekorden!» hadde jeg i grunn ikke noe valg, sa Brattbakk til TV 2 Nettavisen etter det historiske målet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere