RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Brattbakk går for rekorden

Sist oppdatert:
Harald Martin Brattbakk er fem mål fra å sette scoringsrekord i Tippeligaen. Han regner med å ta rekorden i løpet av året.

12. mai i fjor scoret Petter Belsvik på straffespark for Lillestrøm mot Tromsø. Det betydde hans mål nummer 159 i den øverste divisjonen – og ett mer enn legendariske Odd Iversen.

Belsvik var da smertelig klar over at Harald Martin Brattbakk kom til å hente ham inn før eller siden. Spesielt siden han selv lag opp etter fjorårssesongen. Brattbakk står nå på 155 mål.

Overleve
- Målet mitt må derfor være at rekorden min får lov til å overvintre, sa Belsvik til TV 2 Nettavisen i mai i fjor.

Og det målet nådde han. Men rekorden overlever nok ikke neste jul. I alle fall om Brattbakk selv skal få rett i sitt tips.

Klarer rekorden
- Jeg må ha lov til å være så pass ubeskjeden at jeg kan si at jeg klarer å ta rekorden i år. I alle fall hvis jeg holder meg skadefri og forsvarer en plass på laget. Men jeg føler ikke at jeg har noe press på meg lenger. Jeg har scora så mange mål at jeg kjenner at presset er borte, sier Brattbakk til TV 2 Nettavisen.

Men han bruker ikke så veldig mye tid på å gruble over når han blir rekordmann i antall scoringer i den øverste divisjonen.

Sjarmen
- Jeg har ikke gått rundt og tenkt så mye på rekorden, annet enn at jeg tror jeg tar den i år. Heldigvis er ikke fotball slik at scoringer er et bestillingsverk. Det er jo litt av sjarmen med fotball.

- Når tar du rekorden da, Harald?

- Jeg skulle gjerne sagt 12. april i serieåpninga. Men det er sånn med mål at det kan gå i rykk og napp. I perioder så scorer en hele tiden. Så kan det gå lenge mellom hver gang. For så å plutselig score igjen.

Artig
- Jeg synes fortsatt det like artig å score mål, enten det er mot Real Madrid enn mot Ham-Kam. Den følelsen av å ha scora målet er så pass stor ennå at jeg vil fortsatt gjøre mitt til å fortsette med det.

- Den lysten må man ha for å spille fotball, fastslår han.

Brattbakk showet en del i fjorårssesongen etter hver scoring, da han trakk opp trøya og viste fram en t-skjorte med forskjellige bokstavkombinasjoner. Dette ble senere forbudt av UEFA.

Ikke tenkt på feiring
- Jeg har ikke tenkt på noen spesiell feiring. Kanskje jeg skal tenke på noe dersom jeg mangler ett mål på rekorden. Men foreløpig nøyer jeg meg med å ikke planlegge scoringer. Jeg er jo avhengig av at laget spiller godt, og vi må være i støtet for å score, understreker Brattbakk.

Heller ikke klubben har planlagt noen spesifik markering den dagen Brattbakk tar rekorden.

- Har ikke tenkt noe særlig på det ennå. Men det er ikke umulig at vi gjør ett eller annet for å markere det, sier RBK-direktør Rune Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere