*Nettavisen* Sport.

Brattbakk skal rette på statistikken

ATEN (TV 2 Nettavisen): Rosenborg vinner ikke lenger så mye i Champions League som de gjorde til å begynne med. - Det er det på tide å gjøre noe med, sier Harald Martin Brattbakk.

14.09.04 17:21

Rosenborg har spilt 56 ganger i Mesterligaen. Mens RBK vant 13 av de 31 første Mesterligakampene de spilte, er det bare blitt fire seirer på de siste 25 matchene i Europas mest fornemme turnering.

På tide
Ser man på bortekampene, er det blitt tap i 12 av de 13 siste kampene.

- Da er det jammen på tide å gjøre noe med den statistikken, sier Harald Martin Brattbakk til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor er det blitt så få seirer i de siste årene?

- Litt vanskelig å si. Men det er klart at de lagene vi møter er blitt bedre.

Oppmerksomme
- Dessuten har motstanderne våre blitt mye mer oppmerksomme på oss og vår spillestil nå. Det er rett og slett blitt tøffere i Champions League, mener han.

Et slikt lag er Panathinaikos. Han er godt klar over at RBK møter et veldig godt lag i Aten.

- Men samtidig er det mulig å slå dem. Vi må ikke tro at vi kommer til Mesterligaen bare for å delta. Langt derifra. Vi vil gå for å ta poeng. Det vil være et godt resultat for oss å få poeng her.

Nær
- Hva tror du om trøkket som møter dere?

- Jeg er ikke noe redd for det. Det er klart at publikum er veldig nær banen. Men nå er det sånn at Rosenborg og andre norske lag har oppført seg veldig bra ute i Europa tidligere.

- Og det er gjerne sånn at hvis man oppfører seg som folk, så oppfører andre seg sånn mot oss også. Litt bråk blir det nok. Men det er bare moro. Det er sånn det skal være, sier Brattbakk til TV 2 Nettavisen.

11 mål
Han er med på listen over toppscorere i Mesterligaen totalt. 33-åringen har funnet nettmaskene 11 ganger i mesterligasammenheng. Det er et stykke bak Rauls 45.

Beste nordmann på lista er Ole Gunnar Solskjær med 18 Champions League-mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag