– Nå kan barn, unge og voksne drive med sine fritidsaktiviteter uten anbefalinger om reduserte gruppestørrelser eller krav til avstand. Jeg vet at mange har lengtet etter det, og dette betyr mye for folks fysiske og psykiske helse, sa Trettebergstuen.

Flere aktører har den siste tiden tatt til orde for å åpne hele breddeidretten igjen. Blant dem er idrettspresident Berit Kjøll. I forrige uke sa hun at tiden var moden for å gjenåpne idretten for fullt etter at den har vært nedstengt under mye av koronapandemien. Tirsdag fikk hun viljen sin.

– Vi er veldig glade for at regjeringen nå sørger for full gjenåpning for hele idretten så alle utøvere får normal aktivitet med trening og konkurranser. Våre ønsker er innfridd, sier Kjøll i en pressemelding.

– Dette betyr endelig idrettsglede for alle!

Tidligere tiltak

Fra før var det bare toppidretten som var åpen for de over 20 år, mens det i bredden har vært et alderstak på 20 år.

Innendørsidretten har vært mer preget av tiltak, både for barn og voksne. Der har det vært anbefalt at gruppestørrelser begrenses til 20 personer, eller etter kohort.

Det har også vært tiltak for kamper og konkurranser for innendørsidretten.

Kontakt

Anbefalingene for organiserte fritidsaktiviteter og arrangementer oppheves, sto det i en pressemelding fra kultur- og likestillingsdepartementet, og den generelle anbefalingen om 1 meters avstand skal ikke gjelde dersom kontakt er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten.

Endringene gjelder fra klokka 23.00 tirsdag kveld.

(©NTB)