Vegard Breen har nylig gjennomført treningssamling på Mallorca og lagpresentasjon med Lotto-Belisol i Gent.

Det er nå klart at sesongåpningen til 24-åringen vil foregå i Frankrike.

- Først blir det La Marseillaise og deretter etapperittet Étoile de Bessèges. Det bør være ritt som passer meg bra, og jeg har i hvert fall gjort det godt i slike ritt på nivået under, sier førsteårsproffen Breen til procycling.no.

Til Frankrike med Monfort
I Frankrike er det Maxime Monfort det skal kjøres for i sammendraget. 30-åringen er en av flere nykommere på Lotto-Belisol foran årets sesong.

Breen vil også ha Tony Gallopin, Boris Valleé, Tosh Van der Sande og Sean de Bie som lagkamerater i rittet.

Nettopp Monfort er også viktig for en av Breens store målsettinger denne sesongen. Belgieren blir kaptein for Lotto-laget under Vuelta e España – et ritt romerikingen også håper å kjøre seg inn i.

- Målet mitt er å kjøre såpass bra at de vil ha meg med i de store rittene. Da må jeg kunne gjøre nytte for meg. Alt jeg gjør i år handler egentlig om å få muligheter. Først da vil kan man få sjansen til å kjøre inn resultater året etter, forteller Breen.

Vuelta og klassikere
At han har pekt seg ut nettopp Vueltaen har mest med rittets plassering å gjøre.

- En ting jeg ble sterkere av i Joker var å pushe grenser i ritt. Det blir ikke det samme å trene seg i form. Samtidig er jeg ikke en unggutt lenger, jeg er 24 år. Det er ikke lengde eller antall dager som viktig, men heller å vise at man tåler farten. Jeg har lyst til å prøve meg i et treukersritt. Vueltaen kommer nærmere slutten av sesongen, og jeg håper da at jeg har vist nok til å være aktuell på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men ennå er det lenge til august og september.

Les også: Her jubler han for proffkontrakt

Etter årets franske åpning, håper Maura-gutten å kjøre seg inn i klassikerne.

Vil overbevise Sergeant
Hvilke ritt er ennå ikke avklart, men sportsdirektør Jean-Pierre Heynderickx – som styrer Breens sesongopplegg – vil definitivt gi ham sjanser i Belgia eller Nederland.

- Det avhenger av hvor bra jeg har gjort det, men jeg kommer til å få prøve meg. Kanskje blir det Gent-Wevelgem, eller E3 Prijs-Harelbeke. Jeg vet ikke ennå, men det er mange muligheter i den perioden.

Kommentar: Kampen om utenlandsproffen

Det var anbefalinger fra Gino Van Oudenhove og agent Joona Laukka som åpnet døren opp for den tidligere Joker-rytteren i proffenes rekker. Nå vil han bevise at generalmanager Marc Sergeant ikke gjorde en feilvurdering:

- Sergeant er utrolig hyggelig. Han åpnet opp for å gi meg denne sjansen. Jeg vet ikke hva Gino og Joona fortalte ham om meg. Jeg tror ikke det gikk på resultatene mine, men det er opp til meg å vise at de gjorde en god investering. Så langt har jeg bare vært på en samling, men jeg følte i hvert fall at den gikk bra, forteller Breen.