DÜSSELDORF (Nettavisen):

-Pip, pip.

Egil Drillo Olsens mobiltelefon piper. Han tar den opp, og leser meldingen.

Den er kort og konkret.

- Brenn i helvete!

Fra helt til håpløs
Selv var Drillo det nærmeste Norge hadde en Gud på 90-tallet. Så ble mye av det han står for utskjelt og latterliggjort. Uttrykket «Drillo-stil» ble hos mange et skjellsord. Drillo selv har blitt kalt «Gretten gammel gubbe» og mang en kommentator har konkludert med at Drillo-stilen må legges død, at den er avleggs. Trenerkolleger har uttalt at filosofien dreper fotballen.

Men det er ikke bare i avisspaltene han har fått gjennomgå.

- Det hender jeg får noe stygt, sier Drillo på spørsmål fra Nettavisen.

- Preller kritikken av eller sårer den?

- Jeg har blitt forsøkt tatt noen ganger. Dagbladet og TV 2 har hatt et par skikkelige slag under beltestedet, men det er gjort opp. Jeg er ferdig med de sakene nå, sier han.

-Tror du mange ønsker at du skal mislykkes?

-Det finnes noen. Det er helt sikkert. Men nordmenn flest vil jo at Norge skal vinne da.

- Hvor ille er tilbakemeldingene?

- Det hender jeg får noe stygt. Sjelden i fotball, men jeg er jo litt kontroversiell utenfor fotballen også. Det hender det kommer noe der også. De mest militante er jo kristenfundamentalistene. Det hender jeg får noe fra folk som ønsker at jeg skal brenne i helvete. Da regner jeg med at det er kristenfundamentalistene. Det kan neppe være noe annet, sier han.

Skapte storm
Rett etter at Drillo overtok som landslagssjef i januar deltok han også i et direkte intervju på TV2s «Tabloid». Der ble han ikke bare spurt om fotball, men også om sitt forhold til konflikten mellom Israel og Palestina.

- Livsfarlig, fastslår landslagssjefen.

- Jeg har lært at det er livsfarlig å si noe om Israel. Da drøsset det inn både det ene og andre. Til og med fotballforbundet fikk høre det da.

- Aktuelt å gi deg selv munnkurv?

- Nei.

- Aktuelt å tenke seg om før du mener noe om sånt neste gang?

- Så lenge jeg ikke mener noe mer kontroversielt enn at Israel må rette seg etter alle de henstillingene de har fått fra FN, så kan det jo egentlig ikke være så veldig kontroversielt.

Les også:Førsteelleveren basert på mandagens trening

Braaten og Bertelsen inn?
Mindre kontroversielt ser uansett Drillos laguttak ut til å bli. Landslagssjefen hevdet før mandagens trening at han var åpen for både 4-4-2 og 4-5-1 mot Tyskland, men etter å ha sett treningen virker det som om det hele ender med en normal 4-5-1-formasjon.

Trond Erik Bertelsen ser ut til å få starte på venstrebacken, mens Daniel Braaten også kommer inn på laget. Ellers er det stort sett kjente fjes over hele linja.

Drillo selv er klar på hvor stort det vil være om han lykkes i comebacket.

- Skulle vi komme oss til play off, så vil jeg være kjempefornøyd. Det vil jeg betrakte som en seier. Hvis vi til og med skulle vinne en play off, så vil det være det største jeg har opplevd. Sammen med det som skjedde i 1994. Det ville vært litt uvirkelig. Akkurat som det var den gangen.

- Trodde ikke bæret
- Folk sier at det er viktig å tro på noe for å lykkes, men etter at vi ble trukket mot Nederland, England, Tyrkia og Polen den gangen så var ikke det å vinne gruppa noe jeg tenkte på selv i mine villeste drømmer. Jeg trodde ikke bæret da jeg fikk den gruppa, fortsetter han.

Men mot Tyskland tror han altså litt.

- 17,67 prosent, sa han mandag morgen om sjansene til å slå tyskerne på bortebane.

Onsdag kveld får vi vite om det hele fortsatt holder mål.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!