Gå til sidens hovedinnhold

Brennhet Erling Braut Haaland scoret to i ligaåpningen for Dortmund

Jadon Sancho ga bort straffesparket til den norske landslagsspissen, som allerede har åpnet målkontoen i hjemlig serie.

BORUSSIA DORTMUND - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 3-0:

Borussia Dortmund spilte ingen gnistrende kamp, men var uansett de nødvendige hakkene bedre enn Mönchengladbach lørdag.

Gio Reyna ga laget ledelsen før pause, og det amerikanske stjerneskuddet var også involvert i den første scoringen etter hvilen.

17-åringen gikk over ende i en duell etter 54 minutter, og etter at dommer Felix Brych hadde sett situasjonen på video, pekte han på ellevemetersmerket.

Jadon Sancho plukket opp ballen og var i ferd med å legge den på straffemerket da Haaland kom bort for en prat.

Med hånden foran munnen spurte jærbuen sin engelske lagkamerat om å få ta straffesparket, hvorpå Sancho bøyde hodet og ga Haaland ballen uten å nøle særlig lenge.

20-åringen takket uansett for tilliten ved å vente ut Gladbach-keeper Yann Sommer og sette inn 2-0 foran over 9000 supportere på Signal Iduna Park.

Dermed var Haaland allerede i gang i hjemlig serie.

Situasjonen i forkant av straffesparket fikk Viasport-ekspert Jan Åge Fjørtoft til å rose den Manchester United-koblede Dortmund-juvelen.

- Jeg synes det sier mye om Sancho, sier han etter kampen.

Selv sier Haaland følgende om scoringen.

- Det viser trygghet i gruppen, og det er en fin ting. Han scoret i forrige kamp og jeg hadde en god følelse i dag. Det var en god straffe, og det var fint å score mot Sommer. Han prøvde å komme inn i hodet mitt, men han hadde ikke sjanse, sier Haaland.

Les også: Marerittstart på årets PL-sesong for Manchester United: - Har sett bunnivået

Slet med å involvere Haaland før pause

Nordmannen spilte imidlertid ingen kjempekamp i den første omgangen, og vertene slet lenge med å få koblet på nordmannen.

Det bet også Fjørtoft seg merke i.

- Det som er det store problemet til Erling Haaland er at han ikke blir spilt på de gode løpene han har. Jeg synes det er et problem nå i første kampen i måten de ikke utnytter Erling på. Han starter på løpene, men så blir han ikke spilt og det så jeg frustrerte ham, sa Fjørtoft i Viasports pausestudio etter å ha sett både Sancho og Felix Passlack gå seg bort på den siste tredjedelen før pause.

Monsterkontring

Etter hvilen stemte det imidlertid bedre for BVB, og etter 78 minutter kombinerte Sancho og Haaland på samme måte som fansen ble bortskjemt med forrige sesong.

Vertene stormet i angrep etter et Gladbach-hjørnespark, hvorpå Sancho tok med seg ballen over halve banen. Til slutt spilte han Haaland på perfekt tidspunkt, før jærbuen banket inn 3-0.

- Spørsmålet er rett og slett om vi allerede i runde én har sett årets kontring. For vakrere enn det Dortmund gjør her, er ikke mulig å gjøre. Se på det monsterløpet av Haaland, og på den ekstreme følsomheten i pasningen til Sancho. Det er en estetisk nytelse, rett og slett, utbrøt Viasport-kommentator Lars Tjærnås etter scoringen.

Alt i alt tok Dortmund et svært fortjent seier, men også etter kampen påpekte Fjørtoft at Lucien Favres mannskap har mer å gå på når det kommer til å utnytte Haalands styrker på best mulig måte.

- Når de endelig begynte å bruke han, og jeg mener det tredje målet er slik vi skal se han når han krummer ryggen og setter ny verdensrekord på 100 meter flatt. Så må vi si at de må utnytte han mer på de løpene, slik de gjorde på 3-0, sier Fjørtoft.

Kommentarer til denne saken