RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brennhet medaljekandidat

Foto: WOLFGANG RATTAY (Reuters)
Sara Nordenstam svømte på inn i favorittsjiktet på 200 meter bryst.

Oslo (ANB): Lambertseter-jenta var i aksjon på favorittdistansen i EM-bassenget i Budapest torsdag morgen – og leverte akkurat så sterke varer som både hun selv og det norske støtteapparatet hadde håpet.

Nordenstam, som meget overraskende tok bronsemedaljen på samme distanse i Beijing-OL, leverte sin beste 200-meter siden mesterskap i Kina for to år siden. Bare to ganger har hun svømt raskere – i semifinalen og finalen i Beijing.

Egen klasse
Med 2.26,97 var nemlig 27-åringen nest raskest av samtlige – bare slått av danske Rikke Møller Pedersen. Sistnevnte, som svømte i heat sammen med Nordenstam, fikk 2.26,43.

Og de to skandinaviske jentene var i en liten klasse for seg selv. Britiske Stacey Tadd var tredje jente i forsøket, men var over ett sekund etter Nordenstam.

Dermed fortsetter det norske håpet der hun har startet årets EM. Sjetteplassen på 400 meter medley innledningsvis var meget sterk. Nå tyder alt på at fredagens finale på 200 meter bryst kan bli enda hyggeligere. Forutsetningen er at Nordenstam kommer seg helskinnet gjennom kveldens semifinale.

Snildal lett videre
Også Ingvild Snildal var i aksjon i EM-bassenget under formiddagsøkta – og kvalifiserte seg greit til semifinale på 100 meter butterfly.

Snildal svømte inn til femteplass i sitt heat med 59,88. Det var 13. beste tid i forsøkene.

Dermed skaffet Asker-jenta seg litt ekstra tidstrøbbel. Semifinalen på øvelsen går nemlig rett før finalen på 100 meter rygg – der Snildal også er kvalifisert. 21-åringen overrasket både seg selv og andre ved å svømme inn til norsk rekord i semifinalen onsdag kveld.

Oen medaljehåp
Mye tyder på at Snildal vil velge å stå over én av kveldens to øvelser. Hvilken det blir, avgjør hun kort tid før konkurransene starter.

Også Alexander Dale Oen skal i aksjon i Budapest i kveld. Øygarden-gutten er klar for finale på 200 meter bryst, og hevdet etter onsdagens semifinale at han hadde mye å gå på.

Dermed kan det være duket for mer norsk medaljejubel. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere