VALLE: 19-åringen står bokført med åtte mål på elleve kamper siden 19.juli. Etter en småtung sesonginnledning, har Klemetsrud-gutten stadig oftere stjålet overskriftene i utelukkende positive ordelag.

– Meget god

Blåtrøyenes tidligere hovedtrener, Lars Tjærnås, har spesielt bitt seg merke i Zahids nærteknikk.

– Han er dyktig på små flater. Fotball handler om å utnytte tid og rom. Der er han meget god, sier Tjærnås.

Eliteseriekometen debuterte for Oslo-laget mot Odd i 2012, men slet med å bli satset på før årets sesong ble sparket i gang. Senest i fjor ble han sendt på utlån til Ullensaker/Kisa på nest øverste nivå.

Høyt verdsatt

Den offensive midtbanespilleren har i år blomstret under Kjetil Rekdal – og spilt seg til en høy stjerne blant VIF-supporterne.

– Zahid har en god del av det Mohammed Fellah hadde, men har potensial til å bli bedre enn ham. Det betyr muligheter for en god karriere, sier Tjærnås.

Den målfarlige tenåringen sa i et intervju med Nordstrands Blad tidligere i år, at han nå får betalt for å ha trent hardt og ikke gitt opp.

VIF-bloggeren Rune Julsvik fra sotahjornet.no har fulgt Zahids utvikling tett de siste årene. Den hardbarkede Vålerenga-tilhengeren mener Zahid på flere vis minner om Barcelona-stjernen Andrés Iniesta.

Se hva Klemetsrud-gutten synes om sammenligningen i videoen ovenfor.

Favorittlaget

Og med suksess lever også proffdrømmen i beste velgående.

– Jeg vil gjerne spille i utlandet, i en av de største ligaene i verden. Det hadde vært kult, sier Zahid – og legger ikke skjul på hva som er favorittlaget hans

– Liverpool, lyder det kontant fra Zahid, som gikk fra Klemetsrud til Vålerenga som 14-åring.

LES OGSÅ: Alle ville ha en bit av Ghayas Zahid

LES OGSÅ: Hyller Zahid etter seieren i Drammen

LES OGSÅ: Toppscoreren avslører drømmeovergangen

LES OGSÅ: Nå får Vålerenga penger når du fyller tanken