BRENTFORD - SWANSEA 2-0:

Brentford er klare for Premier League for første gang, og returnerer til den øverste divisjonen i England for første gang på 74 år.

Brentfords opprykk ble et faktum etter 2-0-seier over Swansea i lørdagens playoff-finale på Wembley. Brentford fikk en drømmeåpning på kampen etter at Ivan Toney sendte klubbens i ledelsen på straffe etter ti minutter.

I det 20. minutt doblet de ledelsen etter fantastisk kontring, som endte med at Emiliano Marcondes satte ballen i mål med en herlig avslutning.

Se målene fra kampen her:

For Brentford ble det en fantastisk start på kampen, men for Swansea sin del ble det et mareritt. Det overrasket Sky Sports ekspert Simeon Gholam stort.

- Championship playoff-finaler skal ikke våre så åpne. Dette er utrolig, rapporterte han fra kampen.

Med opprykket til Premier League har Brentford også sikret seg rundt to milliarder i økte inntekter de neste sesongene, og dermed blir opprykksfinalen gjerne sett på som verdens mest lukrative fotballkamp.

I andre omgang økte frustrasjonen hos Swansea som ikke klarte å sette inn en redusering. Og i det 65. minutt forsvant Swanseas håp om å rykke opp da Jay Fulton ble utvist etter en voldsom takling på Mathias Jensen.

Fulton så ut til å være noe uheldig da han tråkket på ankelen til Jensen, som da førte til at han meide ned dansken bakfra. Fulton strakk opp armene umiddelbart for å gi beskjed om at det ikke var med vilje, men dommeren hadde allerede dratt opp det røde kortet.

Se den voldsomme taklingen som førte til at Fulton ble utvist her:

- Det der er veldig stygt. Da kan man si at det ikke er meningen, men det har jeg vondt for å tro. Det ser helt forferdelig ut, sa Vsport sin kommentator Arnstein Friling om situasjonen.

- Det er en katastrofal beslutning av Fulton. Det er farlig, og du har bare ikke råd til å gjøre det. Han vet han har gjort feil. Og det er det siste Swansea trengte, uttalte ekspert Andy Hinchcliffe hos Sky Sports.

Drømmeåpning for Brentford

Ikke så overraskende var det høy tenning fra start i den livsviktige kampen, og allerede etter fem minutter kom Swanseas Grimes med en knallhard takling. Han kastet seg inn med strake føtter og traff Canos i anklene.

- Den er stygg. Den er mye styggere enn den så ut som. Er en del knotter involvert der, sa Vsport sin kommentator Arnstein Friling.

Et par spillere barket sammen like etter taklingen, men dommer Chris Kavanagh fikk roet gemyttene. Grimes fikk et soleklart gult kort.

Noen minutter senere ble det mer dramatikk. Marcondes spilte igjennom Mbeumo i Swanseas sekstenmeter, og han nådde ballen før keeper Woodman, og ble deretter lagt i bakken av Swansea-keeperen. Dommeren pekte umiddelbart på straffemerket.

Ivan Toney var sikker fra elleve meter. Han vandret rolig frem til ballen, før han satte ballen nede til venstre. Woodman gikk riktig vei, men han klarte ikke hindre 1-0-ledelse og en drømmestart for Brentford.

Ti minutter senere skulle vondt bli til verre for Swansea. Brentford kontret mot Swansea, og ballen endte opp i Roerslev sine føtter i Swansea sin sekstenmeter. Dansken ventet med ballen før han så sin landsmann Marcondes på løp inn i feltet. Pasningen fra Roerslev var presis, og avslutningen til Marcondes var strålende. Ballen smalt i mål, og Brentford ledet 2-0 etter bare 20 minutter spilt.

To minutter senere var det vare centimetere fra at Brentford gikk opp i 3-0. Toney tok ned en ball utenfor Swansea sin sekstenmeter, og smalt deretter til på volley. Skuddet gikk knallhardt i tverrliggeren før den spratt ned på streken. Swansea slapp akkurat med skrekken.

Skrekktakling og rødt kort

Swansea hadde en forferdelig åpning på kampen, men mot slutten av første omgang kom de mer og mer med i kampen. Ett minutt før pause kom de også til en stor sjanse.

Hourihane svinget et frispark inn foran mål, og keeper Raya gikk ut for å bokse, men traff ikke ballen. Da fikk Ayew muligheten til å heade, men ballen gikk i en bue over mål. Dermed gikk Brentford til pause med en solid 2-0-ledelse.

Ayew var farlig frempå i starten av andre omgang også. Roberts slo et strålende innlegg inn foran mål. Ayew kastet seg frem og fikk pannen på ballen, men headingen gikk utenfor.

Etter en drøy time spilt kom Swansea til nok en stor sjanse. Swansea rullet opp på høyresiden, og Naughton fant Lowe ved første stolpe. Han vendte opp og smalt til, men skuddet gikk utenfor.

Swansea slet med å få ballen i mål og frustrasjonen økte. I det 65. minutt førte frustrasjonen til utvisning etter en voldsom stygg takling fra Jay Fulton.

Swansea-spilleren jaktet en løs ball i duell med Jensen, og Fulton ender opp med å tråkke på ankelen til Jensen. Fulton strakk umiddelbart opp armene og ga beskjed om at det ikke var med vilje, men dommer Kavangah hadde allerede dratt frem det røde kortet, og Fulton måtte forlate banen.

Med ti minutter igjen av kampen var Ivan Toney nære på å øke til 3-0, men avslutningen ble blokkert.