BRENTFORD - ARSENAL 2-0:

Nyopprykkede Brentford, med Kristoffer Ajer fra start, rystet et svakt Arsenal allerede tidlig i åpningskampen i årets Premier League-sesong, og ledet 1-0 til pause etter scoring av Sergi Canos.

Arsenal så bedre ut i starten av andre omgang, men klarte ikke å få ballen i mål.

Da benyttet Brentford seg av svakt forsvarsspill av Arsenal med rundt et kvarter igjen. Etter et langt innkast headet danske Christian Nørgaard ballen i mål.

Dermed tok Brentford sin første tre-poenger i Premier League noensinne, mens Arsenal fikk en tung start på sesongen.

Reagerer på svakt Arsenal

Brentford imponerte med herlig trøkk og intensitet i spillet sitt, mens Arsenal sleit med å få opp tempo og et passivt forsvarsspill. Spesielt Arsenals første omgang fikk flere til å reagere.

- Arsenal er over hele banen bakover. Mbeumo får lov til å ta kontroll, miste kontrollen og gjenvinne kontrollen i samme bevegelse, skrev BBC sin fotballsjef Phil McNulty på Twitter.

Ikke lenge etter fulgte han opp:

- En fullt fortjent ledelse til Brentford, og det kunne vært mer. Arsenal startet svakt og det ble verre.

Fotball-sjef i The Times, Henry Winter, ble heller ikke imponert over det Arsenal viste i sesongåpningen.

- Pinlig fra Arsenal. Total mangel på ledelse, organisering og kommunikasjon i forsvar. Ingen tar ansvar, ingen utfordrer, skrev han på Twitter etter Brentfords andre scoring.

Arsenal manglet blant annet Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang i åpningskampen, men tidligere fotballspiller og nå ekspert for BBC, Michael Brown, synes det ikke unnskyldte Arsenals opptreden.

- Ja, de mangler mange spillere, men de har fortsatt nok spillere til å gjøre det bedre enn de gjør nå, sa han på BBC sin radiosending.

Sky Sports ekspert Jamie Carragher fikk spørsmål om hva han syntes om Arsenal sitt forsvarsspill. Da la han ingenting i mellom.

- Det er bare Arsenal. Det er svakt. Det er menn mot gutter, sa han på Sky Sports sending.

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst kritiserte Arsenal allerede før kampen var kommet i gang.

- Hvordan kan Arsenal bli tatt seriøst når Chambers starter sesongåpningen? skrev han på Twitter.

Drømmeåpning for Brentford

Det var en herlig ramme rundt sesongens første Premier League-kamp, med et vanvittig trøkk på Brentford Community Stadium. En av de som fikk oppleve denne elektriske stemningen var Kristoffer Ajer, som debuterte for sin nye arbeidsgiver Brentford.

Med hjemmefansen i ryggen var det også Brentford som kom til kampens første sjanse. Etter tolv minutter ble Bryan Mbeumo spilt fri til høyre i banen og han banket til med høyrefoten mot nærmeste kryss. Den gikk knallhardt i stolpen og ut.

Ti minutter senere skulle det imidlertid lykkes for den nyopprykkede Premier League-klubben.

Arsenal fikk først klarert unna et farlig angrep, men Brentford sto etter. Ballen ble headet ned til Sergi Canos, som dro seg inn i banen og fyrte av lavt i korthjørnet. 1-0 til hjemmelaget, og lydnivået på Brentfords hjemmebane økte enda et knepp, etter klubbens første mål på øverste nivå på 74 år.

Etter litt over en halvtime spilt kom Brentford til nok en god sjanse. Mbeumo ble spilt gjennom av Ajer. Først så det ut som han skuslet bort muligheten, men etter en piruett var han plutselig alene med Leno. Skuddet gikk like utenfor lengste stolpe.

Arsenal kom til deres første mulighet like etter da Folarin Balogun tverrvendte på femmeteren, men Rico Henry fikk inn en takling i tolvte time.

Dansk scoring

Dermed gikk Brentford til pause med ledelse i deres første Premier League-kamp. Arsenal-sjef Mikel Arteta var nok ikke spesielt imponert over det hans menn leverte den første omgangen.

Men starten av andre omgang var bedre av Arsenal. Fem minutter inn i omgangen vendte Smith-Rowe opp fint, før han satte fart og kom til en farlig avslutning fra 15 meter. Brentford-keeper Raya hang med på notene.

Arsenal så generelt farligere ut i andre omgang, og stortalentet Bukayo Saka kom også inn for London-klubben etter hvert.

I det 70. minutt var det Xhaka som kom til en kjempesjanse. Han kom på et løp på bakre og banket til på halvvolley. Ballen gikk like over mål.

Men etter hvert gikk lufta litt ut av Arsenal, og da slo Brentford knallhardt til.

I det 73. minutt kom et langt innkast fra Sørensen inn mot feltet. Ballen spratt forbi første stolpe, før danske Nørgaard timet perfekt og stanget inn 2-0.

Med tre minutter igjen rullet Arsenal opp et nydelig angrep, men Nicolas Pepe sitt forsøk ble stoppet av Raya med en kjemperedning.