*Nettavisen* Sport.

Breschel tok VM-gullet på forskudd

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Så tapte han både millionbonus og spurten mot Thor Hushovd.

07.10.10 13:04

Under forhandlingene med Rabobank, sikret Matti Breschel seg en klausul som ville gi ham en fet bonus dersom han hentet hjem VM-gullet i Geelong.

De fleste fikk sikkert med seg at vår egen Thor Hushovd snøt den danske klassikerstjernen for gullet. Overfor nettstedet sporten.dk forteller 26-åringen om tankene han hadde underveis.

- Da det manglet hundre meter av løpet, rakk jeg å tenke at: Nå blir jeg verdensmester. Jeg trodde så hardt på det, og for meg er det kun seieren som teller, sier Breschel til sporten.dk.

Gullbonusen glapp
Nederlaget gjorde også at rytteren, som forflytter seg fra Team Saxo Bank til Rabobank foran neste sesong, kunne se langt etter bonusen.

- Jeg vil ikke kommentere det rent økonomiske, men det er riktig at en gullmedalje hadde utløst en bonus fra Rabobanks side, vedgår Breschel.

Det skal dreie seg om et beløp i størrelsesorden én til halvannen million danske kroner. I tillegg ville årslønnen trolig blitt oppjustert.

Forhandlinger med Garmin
Thor Hushovd later ikke til å sikret seg den samme bonusordningen som Breschel. Verdensmesteren skifter selv fra Cervélo TestTeam til Garmin-Cervélo foran neste sesong.

32-åringen avslørte onsdag at det blir nye forhandlinger med Garmin-ledelsen i etterkant av VM-triumfen:

- Kontrakten bør reforhandles. Når man vinner VM og kjører ett år med en slik trøye, så drar det med seg mye positivt både for meg og laget, sier Hushovd til TV2 Sporten.

I utgangspunktet har Garmin-laget overtatt avtalen som Hushovd i sin tid forhandlet fram som Cervélo-kaptein. TV-kanalen mener å vite at årslønnen ligger rett i underkant av 10 millioner kroner.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.