Gå til sidens hovedinnhold

Brettgutta kjørte ut

Stian Sivertzen og Joachim Haavikhagen er ute av gullkampen.

For omtrent ett år siden skadet Stian Sivertzen seg stygt under Prøve-OL i boardercross i Cypress Mountain. 20-åringen feilberegnet et hopp, og pådro seg svært alvorlige skader.

Mandag var han tilbake i bakken der alt gikk forferdelig galt, og denne gangen kom nordmannen seg helskinnet ned i mål.

Gjennom to kvalifiseringsrunder gjorde han jobben.

Men så var det også full stopp for både Sivertzen, og det andre norske håpet, 18 år gamle Joachim Haavikhagen.

Kjørte ut
De to nordmennene kjørte i heat 2 av åttendedelsfinalen, men måtte se seg slått av både amerikanske Nate Holland og australske Damon Hayler. Begge de to norske falt under løpet, og var dermed også sjanseløse på å bli blant de to beste.

Bare nummer en og to gikk til kvartfinale.

Kvalifiseringen ble kjørt over 2. omganger, der de 32 beste gikk videre til finaleomgangen. I kvaliken kjørte løperne en og en, mens de deretter kjører fire og fire i såkalte utslagsheat, med åttendedelsfinale, kvartfinale, semifinale og til slutt finale.

Sivertzen noterte bestetiden 1.23.80 i løpet av de to kvalikomgangene og endte 3,65 sekunder bak australske Alex Pullin som var best i kvalifiseringen med tiden 1.20.15.

Haavikhagen noterte 1.23.87 som sin bestetid i kvalifiseringen.

Kjørte sitt første OL
Sivertzen ble juniorverdensmester i boardercross tilbake i 2007, og Kongsberg-kjøreren har vunnet kongepokalen i øvelsen.

Sesongen 2007/2008 ble han også nummer to sammenlagt i verdenscupen. Vancouver-lekene er 20-åringens første OL.

Boardercross har vært en fast øvelse i konkurransen X-Games siden 1997, og ble først introdusert i OL under lekene i Torino.

Den gang var det amerikanske Seth Wescott som stakk av med herregullet, mens sveitsiske Tanja Frienden ble beste kvinne.

Wescott forsvarte til slutt gullet sitt mandag kveld. Han tok et nytt OL-gull, mens sølvet gikk til hjemmehåpet Mike Robertson og franske Tony Ramoin tok bronsen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?