Jack Butland i gjestemålet storspilte og reddet blant annet et straffespark fra Pascal Gross. Palace tok ledelsen mot spillets gang da Conor Gallagher banket ballen i mål 20 minutter før slutt, men det holdt ikke helt til siste fløyte.

I det 87. minutt ble Neal Maupay spilt fram av Marc Cucurella, stormet mot dødlinja og slo hardt inn foran mål. Ved nærmeste stolpe slengte Andersen ut beinet i håp om å blokkere ballen, og i stedet styrte han den mellom beina på en sjanseløs Butland.

Dermed ble det et fortjent poeng til hjemmelaget, som dominerte kampen omtrent fra start til slutt. Butland måtte vise klasse flere ganger for å holde laget inne i kampen.

Klager ikke

Særlig hektisk var slutten av den første omgangen. Først fikk Brighton straffe da Will Hughes dro ned Joël Veltman på et hjørnespark, men Gross skjøt midt i mål, og Butland reddet.

Så fikk Maupay ballen i mål etter en corner, men VAR-gjennomgang viste at det ble brukt ulovlige midler mot Butland.

– Slik er vel reglene. Jeg syntes at det var han som søkte kontakt. Noen ganger er VAR på vår side, noen gang er det motsatt. Det er greit, jeg klager ikke, sa Maupay til Sky Sports.

Tøff liga

Palace fikk sitt ledermål etter et fint angrep som endte med at Jeffrey Schlupp løp opp ballen ved dødlinja og slo den ut i feltet til Gallagher, som dempet den og scoret.

– Premier League er en tøff liga. Vi viste sterk mentalitet. Selvsagt ønsket vi å vinne, men vi må være tilfreds med at det ble poeng, sa Maupay.

London-klubben har aldri vunnet en Premier League-kamp på en fredag, og det skulle ikke lykkes i åttende forsøk heller. Laget fikk iallfall sin fjerde uavgjort.

Brighton og Crystal Palace er lagene med flest uavgjorte kamper i Premier League denne sesongen, henholdsvis ti og ni.

(©NTB)