Gå til sidens hovedinnhold

Britisk avis med sjokkopplysning om Bale: - Har informert venner og rådgivere om det

Britiske The Mirror skriver at Gareth Bale planlegger å gi seg med klubbfotball når gigantkontrakten med Real Madrid løper ut neste sommer. Likevel vil han spille for Wales under VM i Qatar, dersom landet kvalifiserer seg

De overraskende nyhetene fra avisen kommer bare drøye uka etter at Wales røk ut av EM etter tap for Danmark. Nå vil Wales-kapteinen satse videre mot Qatar-VM i november og desember 2022, men han planlegger også å gi seg med klubbfotball sommeren 2022, skriver The Mirror. Da går gigantkontrakten med Real Madrid ut

31-åringen skal nå returnere til Real Madrid, etter å ha vært lånt ut til Tottenham. Bale drar inn vanvittige 7,2 millioner kroner i uken med den spanske storklubben. Dermed kan det hende at han spiller for Wales under VM uten å ha spilt klubbfotball på nesten et halvt år.

The Mirror skriver videre at Bale skal ha informert venner og rådgivere om at han ikke ønsker å forlenge med Real Madrid eller finne seg noe annen klubb neste sommer.

Den velinformerte overgangsjournalisten Fabrizio Romano sitter imidlertid på andre opplysninger. Han skriver på Twitter onsdag ettermiddag at Gareth Bales representanter avkrefter ryktene om han tenker å legge opp i sommer, og at waliseren vil fullføre kontrakten han har med Real Madrid.

Klarer Wales å kvalifisere seg?

Likevel skal han ha bestemt seg for å spille det omstridte mesterskapet i Qatar med Wales, dersom de kvalifiserer seg.

– Jeg vil fortsette å spille. Folk spør noen ganger dumme spørsmål. Jeg elsker å spille for Wales, og jeg vil spille for dette laget helt til jeg slutter å spille fotball, sa Bale til kanalen S4C etter EM-exiten, etter at han dagen før var ordknapp om videre landslagskarriere.

Så spørs det om Wales klarer å kvalifisere seg til VM. De har tre poeng på de to første kampene etter å ha tapt for Belgia og slått Tsjekkia. De møter Hviterussland og Estland i september i jakten om å ta seg til det første verdensmesterskapet siden 1958. De ti gruppevinnerne går direkte til VM, mens de ti gruppetoerne skal spille playoff.

Bales store drøm

Bale har tidligere uttrykt sitt store ønske for å kvalifisere seg til et VM med Wales.

- Vi har blitt bedre over de siste seks-sju årene. Vi har kvalifisert oss til de to siste europamesterskapene nå, men det neste steget må bli å kvalifisere oss til hvert mesterskap, ikke bare nå og da. Det hadde vært en drøm for meg å kunne komme meg til VM, sa Bale til Sky Sports i mars.

- Det er mest sannsynlig den siste muligheten vi som gruppe har til å ta oss til et VM. Vi vet det blir vanskelig, men vi skal gi alt.