Gå til sidens hovedinnhold

Britisk legende legger opp

Sir Chris Hoy har syklet sitt siste sykkelritt.

Han har seks OL-gull og 11 VM-gull i premieskapet, i tillegg til en haug andre medaljer.

Men det synes Sir Chris Hoy får holde. I en alder av 37 år, velger nemlig skotten å legge vekk banesykkelen. Det ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag.

- Det var ikke en lett avgjørelse og jeg tenkte lenge på det. På dette nivået handler det om små marginer, og du vet når du er god, men ikke god nok. Jeg fikk ut det siste lille i London, sa folkehelten ifølge BBC.

Overrasket
Tross sine 37 år, er det noe overraskende at Hoy nå velger å gi seg. Neste års Commonwealth Games holdes nemlig i hjemlandet Skottland.

- Ingenting ville gitt meg mer glede enn å dra til Glasgow, men jeg vil ikke være med bare for å være med. Å fortsette enda et år, ville vært å dra det et år for langt. Jeg vil ikke møte opp bare for å vinke til fansen og få en banedrakt.

- Jeg ville ta en medalje for Skottland, men tror ikke jeg hadde klart det. Dermed ønsker jeg at noen andre skal ta min plass.

Folkehelt
Nå ønsker Hoy at flere skotter skal vise seg frem i velodromen.

- Nå er det på tide at de yngre får oppleve hvordan det er å konkurrere foran hjemmepublikumet.

Hoys første olympiske gullmedalje kom under Athen-OL i 2004. Hoy var særdeles god i sprint og keirin, og var banesyklingens store stjerne. Allerede før OL i London var Hoy en stor stjerne i Storbritannia, og han ble ikke mindre populær da han vant to gull på hjemmebane.

I 2008 ble Hoy kåret til BBC Sports Personality of the Year.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken