RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britiske ordener til fotballhelter


HEDRET: Englands kaptein Steph Houghton, her i VM-kampen mot Norge, får en OBE-orden for sin del i VM-bronsen i fotball.
HEDRET: Englands kaptein Steph Houghton, her i VM-kampen mot Norge, får en OBE-orden for sin del i VM-bronsen i fotball. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Engelsk landslagskaptein hedret.

Gamle og nye fotballhelter får høythengende ordener på den britiske nyttårshederslisten. Denis Law og Francis Lee får CBE, mens to av Englands kvinnelige VM-bronsevinnere får hver sin MBE.

Law og Lee er klubblegender i henholdsvis Manchester United og Manchester City, og de kan heretter titulere seg Commander of the Order of the British Empire.

England slo ut Norge i åttedelsfinale på vei mot sensasjonell bronse i kvinne-VM. Kaptein Steph Houghton (som scoret det viktige utligningsmålet mot Norge) og veteranen Fara Williams blir begge «Member» av samme orden.

Enda et velkjent fotballnavn ble hedret, men Tracey Neville får sin MBE for jobben for britenes kvinnelandslag i nettball. Hun er søster av fotballprofilene Gary og Phil.

Chris Froome, som har vunnet Tour de France to ganger, tildeles en OBE («Officer» av imperieordenen), og samme ære blir Ronnie O'Sullivan til del. Han har fem VM-titler i snooker.

Ellers ble det CBE til John Surtees (81), den eneste som er blitt verdensmester både i formel 1 (1964) og roadracing (sju ganger i to ulike klasser).

Sue Barker, som vant tennisturneringen Roland-Garros i 1976 og er en populær TV-programleder, får en OBE og bokseverdensmester Carl Frampton en MBE.

Den høyeste utmerkelse til en idrettspersonlighet går i år til jockey Tony McCoy. Han slås til ridder og kan heretter titulere seg Sir Tony. 41-åringen pensjonerte seg i april etter å ha ridd 4358 vinnere og blitt championjockey i steeplechase 20 år på rad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere