RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Brækhus bokser igjen

Sist oppdatert:
Norges travleste proffbokser feirer St. Hansaften i ringen.

Med Reidar Walstad i EM-kamp i Irland og Thomas Hansvoll i viktig comeback-kamp i Tyskland, vil St. Hansaften 2007 sannsynligvis bli husket som en av de mest travle kveldene for norsk proffboksing i lang tid fremover. Men ingen av våre yrkesboksere virker til å ha det mer travelt med å komme i ringen enn Cecilia Brækhus fra Bergen. I kveld bokser hun for fjerde gang på fem måneder.

TV 2 Sumo: Fight-night direkte

Trenger tøffing
Forrige måneds motstander var ment til å by på en utfordring for Bergens-bokseren. Olga Bojare hadde vært oppe mot flere gode navn og så god nok ut på papiret til at det kunne bli kamp på bergenseren. Men når det kom til stykket viste det imidlertid seg at latvieren var mer tøff enn god, og norsk seier kom såpass uproblematisk at Brækhus aldri fikk tatt i bruk hele arsenalet sitt. Denne gangen lover manager Helge Wærøy andre boller.

Lørdagens motstander heter Borislava Goranova og kan skilte med å ha bokset 21 proffkamper siden 2000. Riktignok har 28-åringen kun vunnet tre av disse kampene, men en nærmere kikk på kamplisten hennes forteller en annen historie enn hva statistikken gir inntrykk av ved første øyekast. Her finnes en rekke navn som vil være kjent for de som følger profesjonell kvinneboksing – kamplisten er en regelrett hvem-er-hvem liste over de beste utøverne i 63-67 kilos sjiktet. Enkelte av dem går igjen opptil flere ganger.

- Tøff matching er bare fornavnet, og legg merke til at denne jenta nesten aldri taper på knockout. Cecilia har en jobb å gjøre her og det er det som er meningen. Hun må ha en tøffing som tåler et trøkk og slår tilbake dersom hun skal utvikle seg, forteller Wærøy til Nettavisen.

50 prosent mer
Matchen mellom Brækhus og Goranova går over seks runder á to minutter, en økning på to runder fra hva som har vært stipulert distanse i boksedronningens tidligere kamper. Herreboksere har gjerne fem-seks firerunders kamper før de øker distansen, men Wærøy mener at de ekstra rundene burde ha vært på plass allerede i Brækhus' forrige kamp.

- Cecilia er i toppform og klarer fint å bokse seks tøffe runder, mer om nødvendig. De ekstra femti prosentene er gode å ha dersom det tar tid å finne ut av boksestilen til motstanderen. Dessuten øker sjansen for å vinne før tiden jo lenger kampen er. Olga Bojare hadde f.eks. aldri klart å stå tiden ut med Cecilia dersom kampen deres var satt opp til å vare i seks runder i stedet for fire, sier boksetreneren.

Tittelkamp i år?
Wærøy røper videre at planene for Brækhus nå er å komme i posisjon til å kjempe om en tittel så fort som mulig. Forutsatt at 25-åringen vinner over Goranova er det ikke et overambisiøst mål – antallet konkurrenter er langt færre enn på herresiden og bulgareren gjorde selv en sterk figur da hun utfordret tyske Heidi Hartmann om kvinnenes IBF-tittel i fjor. Dersom Brækhus leverer varene i imponerende stil i kveldens kamp, kan veien til et mesterbelte være kort.

- Det vil i så fall bli om en mindre tittel i første omgang, men alt avhenger selvfølgelig av hva som skjer mot Goranova. Vi ser ingen grunn til å vente hvis Cecilia er klar. Hun trener hardt og sparrer regelmessig med både Nikita Dubunin og Andreas Evensen - jeg tviler sterkt på at det finnes noen andre kvinneboksere som har bedre sparringspartnere enn de to, konkluderer Wærøy.

Se Cecilia Brækhus mot Borislava Goranova på TV 2 lørdag, kl. 23.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere