RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brækhus forsvarte titlene

Foto: Jussi Nukari/Scanpix
Sist oppdatert:
Soleklar VM-seier over Amy Yuratovic.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå i lørdagens VM-kamp mellom den norske boksestjernen Cecilia Brækhus og amerikanske Amy Yuratovic.

Brækhus hadde nemlig full kontroll mot «knockoutdronningen» under et stevne i Finland, og vant til slutt med sifrene 98-92. Alle tre dommerne var enstemmige om poengsummen.

Dermed forsvarte den norske jenta VM-titlene i weltervekt i WBA og WBC. 26-åringen kapret titlene da hun slo danske Vinni Skovgaard i Tyskland i mars 2009.

Vant ni av ti
Brækhus gjorde det meste riktig i kampen mot den sterke, men ikke fullt så tekniske Yuratovic, og var klart best i ni av de totalt ti rundene.

Før oppgjøret mot den norske jenta hadde Yuratovic gått åtte proffkamper siden 2005. Seks hadde endt med seier på knockout, mens to hadde endt med poengtap. Lørdag kom altså det tredje tapet.

- Jeg håper dere likte det. Det er alt jeg vil si! Jeg håper dere likte det, sa Brækhus da hun ble spurt om en kommentar etter kampen ifølge TV 2 Sporten.

Da oppgjøret var over strakk begge bokserne hendene i været, men for den amerikanske jenta var det nok mest i lettelse over at hun hadde kommet seg gjennom kampen.

Ble først avlyst
Det var imidlertid bare på hengende håret at det ble noe kamp lørdag, ettersom hovedkampen mellom Ruslan Tjagajev og Nikolaj Valujev hadde blitt avlyst.

Tjagajev skal nemlig ha testet positivt på hepatitt B, og mistet dermed muligheten til å stjele tungvektstittelen fra den enorme ukraineren.

Redningen kom fra norsk og finsk TV, som gikk sammen om å redde de resterende kampene i finske Helsingfors.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere