RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brækhus kan miste tittelsjansen

Foto: Lars Rønbøg / Scanpix
Sist oppdatert:
IBF-beltet i nye hender etter at Daniella Smith tapte på knockout.

Tittelbeltet til International Boxing Federation (IBF) er det eneste Cecilia Brækhus mangler for å kunne kalle seg den ubestridte verdensmesteren i weltervekt.

Bergenseren har fra før sikret seg beltene til de tre andre store internasjonale bokseforbundene, WBA, WBO og WBC.

Etter seieren over Chavelle Hallback i mai uttalte Brækhus at hun nå bare ville ha det fjerde beltet og få avklart hvem som fortjener det.

Den avklaringen må 29-åringen nå trolig vente lenge på etter at Daniella Smith fra New Zealand, som inntil i natt var IBF-mester, ble slått på knockout av sørafrikanske Noni Tenge.

Støtteapparatet rundt Brækhus har over lengre tid forhandlet med Daniella Smith om å få til en kamp der alle de fire beltene skulle stå på spill. Partene har vært nær ved å bli enige, men nå spørs det om kampen mot Smith er like interessant for teamet rundt den norske bokseren.

Et oppgjør mot Noni Tenge, den nye tittelholderen hos IBF, blir trolig langt vanskeligere å få til. En kamp om alle beltene i Sør-Afrika er trolig helt uaktuelt for Brækhus, og lite tyder på at Tenge har tenkt seg ut av Sør-Afrika for å forsvare sitt belte.

Cecilia Brækhus står med 18 seirer på like mange kamper som proffbokser. Fire av disse er vunnet på knockout.

Til sammenligning har Noni Tenge tolv proffkamper. Hun har vunnet ni av sine elleve seirer etter knockout. Én av Tenges kamper har endt uavgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere