*Nettavisen* Sport.

Brødretriumfen

Foto: (SCANPIX)

Anført av brødrene Scott og Rob Niedermayer, er Anaheim Ducks best i verden.

07.06.07 08:15

ANAHEIM DUCKS - OTTAWA SENATORS 6-2: De droppet «Mighty» fra klubbnavnet, men da finalen i Stanley Cup skulle avgjøres, var Anaheim Ducks alt annet enn små andunger.

For virkelig å vise hvem som er best i NHL i øyeblikket, kjørte de fullstendig over Ottawa Senators i den femte finalekampen, og tok sin fjerde seier.

Brødretriumfen
Scott Niedermayer forlot New Jersey Devils for å spille sammen med lillebror Rob i Anaheim Ducks for to år siden. Mamma Carol var helt fra seg da de to spilte for hvert sitt lag i Stanley Cup-finalene for fire år siden.

Derfor valgte storebror å glede mamma ved å vrake klubben han hadde spilt for hele karrieren, for å spille på lag med Rob.

Han var kjapp med å overlevere trofeet til mannen han selv utnevnte til en av sine assistentkapteiner.

- Da han ga meg trofeet, var det helt uvirkelig. Jeg tror ikke jeg har hatt en bedre følelse i hele karrieren. Da han kom hit, vet jeg han sa nei til veldig mye fra New Jersey Devils og han har mange gode minner der, sier Rob.

Assistentkaptein
Storebror følte det var spesielt å kunne gjøre akkurat det.

- Han er en av assistentkapteinene. Han hadde kanskje ikke ansienniteten til det, men jeg tenkte jeg ville bruke min posisjon som kaptein til å ta den avgjørelsen. Jeg følte det var fint å være i en sånn posisjon at jeg kunne gi ham trofeet, smiler Scott.

Superbacken ble også kåret til sluttspillets beste spiller. En utnevnelse mange følte han ble snytt for da han ledet New Jersey Devils til tittelen for fire år siden.

- Jeg ble litt overrasket. Vi hadde mange kandidater. Jeg var på isen for å gjøre mine ting. Enten det var å være solid defensivt, blokke et skudd eller hjelpe til offensivt. Jeg er takknemlig for at jeg fikk være der og hjelpe laget og tenker egentlig ikke så mye på en slik utmerkelse, sier Ducks-kapteinen.

Enveiskjøring
I den avgjørende kampen var det aldri snakk om at Ottawa Senators skulle få nekte Ducks å feire triumfen på hjemmebane.

Allerede etter 3,41 minutter lå pucken for første gang bak Ray Emery. Da var det Andy McDonald som utnyttet at Anton Volchenkov satt i utvisningsbåsen.

Da Rob Niedermayer la på til 2-0 litt senere i første periode, kunne festen starte i Honda Center.

Travis Moen er det nærmeste man kommer en nordmann hos Stanley Cup-vinnerne. Han var siste Ducks-spiller på pucken da kampen på mange måter ble avgjort. Men målet vil for alltid bli husket som et selvmål av Chris Phillips.

Daniel Alfredsson ville så veldig gjerne bli den første europeer som, som kaptein, ledet et lag til Stanley Cup-triumf. Svensken scoret to mål i den andre perioden, men måtte se selvmålet til Phillps og Francois Beauchemin sørge for at perioden endte 2-2.

Ingen kanadisk vinner siden 1993
I den siste perioden ble Moen tomålsscorer, og denne gangen var han også sistemann på pucken før den gikk i mål. Corey Perry fikk æren av å avslutte ydmykelsen av Senators.

Dermed blir Stanley Cup-trofeet værende i USA, hvor det har vært siden Montreal Canadiens vant det i 1993.

- Canada elsker hockeyen sin, men utfra det jeg har hørt på tribunene her, så har vi noen fans som elsker hockey her også, sier kanadiske Scott Niedermayer.

Niedermayer-brødrene er det første brødreparet som vinner Stanley Cup siden Brent og Duane Sutter vant med New York Islanders i 1983.

For Scott var det den fjerde triumfen i karrieren, mens Rob er mester for første gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag