Gå til sidens hovedinnhold

Brøndby-supportere arrestert

Politi har slått til mot et hotell i Trondheim og pågrepet flere Brøndby-supportere.

Hotellet fikk klager om bråk bråk og skadeverk gjennom hele natten. Til slutt så de seg nødt til å be om hjelp fra politiet. Kl 01.00 fikk hotellet melding om at et vindu var blitt knust, og politiet hentet den første dansken kl 03.00.

- Vi ville ikke gripe inn før politiet kom på stedet. De knuste ett vindu og urinerte i korridoren. Nå er alle supporterne hentet av politiet, sier hotelldirektør Tor Erik Hagen til Nettavisen.

Se video fra tv2sporten.no:

265774

- For å si det på godt norsk, så oppfører de seg ikke som vi ønsker. De er beruset og forstyrrer folk, sier operasjonsleder Håvard Simonsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Urinerte i gangen
Politiet bekrefter overfor Nettavisen at de har gått til aksjon mot Brøndby-supporterne, men avkrefter at de skal være bevæpnet.

- Vi har gått til aksjon fordi hotellet ringte i morges og fortalte at de ønsket å få en gjeng Brøndby-supportere fjernet fra sitt hotell. De holdt andre gjester våkne, urinerte i gangen, gjorde skadeverk og ordensforstyrrelser. Hotellet kommer til å anmelde dette, sier operasjonsleder Anlaug Oseid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

En stort antall politipatruljer var på stedet og pågrep mellom 15 og 20 supportere. De ble lagt i jern på hotellrommene og ført ut av hotellet. Det skal være snakk om danske fotballsupportere som er i Trondheim i forbindelse med kampen mellom Rosenborg og Brøndby torsdag kveld.

Hva skjer med supporterne nå?

- Per nå har vi tatt inn cirka 15 stykker. Vi vil undersøke dette nærmere. Hotellet skal ganske snart, om de ikke allerede er på krimvakta, anmelde forholdet. Så vil juristen ta en avgjørelse senere, sier Oseid.

Kan bli flere pågripelser
Det kan også bli snakk om ytterligere pågripelser.

- Vi har ikke flere som skal arresteres nå, men det kommer stadig folk hit som blir skrevet inn. Det kan fort bli 18 og 20, men det vet vi ikke noe om nå, sier Oseid.

Politiet har ingen opplysninger om at det skal dreie seg om casuals.

Ifølge Adressa, skal politiet på stedet ha sagt at de skal holdes i arresten i alle fall til etter kampen er ferdig, men politiet avkrefter dette overfor Nettavisen.

- Vi har mulighet til å holde de i fire timer, sier Oseid.

HTML EMBED

Kastet av toget
Tre Brøndby-supporterne ble også kastet av toget på Dombås stasjon i natt torsdag. De var på veg til Trondheim og kveldens fotballkamp mot Rosenborg. På toget drakk danskene alkohol og var til betydelig sjenanse for andre reisende.

- De var både fulle og dumme, sier operasjonslederen i Gudbrandsdal politidistrikt, Ann Karin Sundgården, til GD.

Fra Dombås tok de drosje over Dovrefjellet, til Trondheim og den viktige UEFA-cupkampen.

Kommentarer til denne saken