*Nettavisen* Sport.

Bronse på hoppgutta

Etter en imponerende førsteomgang lå Norge godt an i kampen om gullet. Men det glapp litt for de norske hopperne i andre omgang.

26.02.05 20:29

Det var svært jevnt i toppen i lagkonkurransen etter første omgang. Bjørn Einar Romøren var første hopper ut og klinket til med 136,5 meter - lengst av alle i første gruppe.

Sigurd Pettersen fikk litt problemer, og måtte vente oppe på bommen på grunn av værforholdene. Han fikk litt trøbbel underveis og landet på 123,5 meter. Lars Bystøl imponerte og satte et praktfullt nedslag på 136 meter.

- Akseptabelt
Roar Ljøkelsøy var Norges ankermann og med 134 meter sikret han Norge en plassering helt i toppen etter første omgang.

Sigurd Pettersen var måtelig fornøyd etter sine hopp på 123,5 og 128,5 meter. Han var godt fornøyd med VM-medalje.

- Bronse er akseptabelt, sa Sigurd Pettersen til NRK etter løpet.

Lars Bystøl var tredje hopper ut og til tross for ustabile vindforhold, hoppet han ned til 136 meter og satte et praktfullt nedslag. I andre omgang hoppet Bystøl 131.5, og ble slått av både Finland og Østerrike på lengden.

Knallhopp av Widhoelzl
I andre omgang fikk de norske hopperne litt problemer med å følge lengdene til finnene og østerrikerne, og da Andreas Widhoelzl hoppet ned til 135.5 meter i andre pulje var mye gjort. Med det sikret østerrikerne seg en god ledelse som skulle vise seg å holde helt til gull.

Roar Ljøkelsøy knallet til med et hopp på 141,5 meter i siste omgang, men Janne Ahonen fra Finland svarte med 142,5 meter og sørget for at Finland kunne smykke seg med sølvmedalje.

- Sistehoppet var et kjempehopp. Det var nesten full klaff, men det ble for mye å ta inn, sa Roar Ljøkelsøy til NRK etter rennet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag