Bronse til Drabsch i paralympics

Cecilie Drabsch fra Stavanger tok den første norske medaljen under paralympics med bronse på 100 meter fri i klasse S8 for funksjonshemmede.

20.09.04 23:07

Hun hadde femte beste tid i forsøket og var selv overrasket over sin første paralympiske medalje.

- Medaljen kom overraskende, for 100 meter fri er normalt ikke en like god distanse for meg som 50 meter fri. Nå tar jeg mål av meg til å ta to medaljer under disse lekene, sier den 26-årige barnehagearbeideren fra Stavanger.

Drabsch har cerebral parese på høyre side og satser både mye treningstid og egne midler for å være blant verdens beste svømmere i sin klasse. Fra før av har hun medaljer fra EM og VM.

- Ingen ting kan måle seg med denne medaljen. Jeg ble ikke klar over at jeg hadde tatt medalje før jeg var på bassengkanten, sier stavangerjenta, som hadde to av konkurrentene bare få hundredeler etter seg.

Drabsch fikk bronse med tiden 1.12.46, mens vinneren Jessica Long fra USA hadde 1.09.67.

Alle tre norske svømmerne som var i aksjon mandag kom til finale. I samme klasse som Cecilie Drabsch, fikk den paralympiske debutanten Mariann Vestbostad fra Fitjar 8. plass i finalen med 1.16.26.

På 100 fri i klasse S7 fikk Hilde Kristin Sæves fra Stavanger 7. plass med 1.20.66.

God debut i lengde
Det ble også en god paralympisk debut på beinamputerte Elin Holen fra Sturla i Drammen på friidrettsarenaen i lengde. Hun satte personlig rekord med 3,29 meter. Det var 38 centimeter bak den kinesiske gullvinneren Hy Shang som satte verdensrekord med 3.67 meter.

- Jeg må vel være fornøyd siden jeg nådde målet om finaleplass og ny personlig rekord, smilte Elin Holen etter finalen hvor hun forbedret sin personlige rekord med elleve centimeter fra NM i Florø tidligere i år.

Den største skuffelsen mandag opplevde Norges gullhåp i bordtennis, Tommy Uthaug fra Stord. Han tapte 2-3 (11-4, 11-4, 13-15, 9-11 og 7-11) mot Kam Shing Kwong fra Hongkong.

Urhaug har flere EM og VM-titler, mens mislyktes igjen i de paralympiske leker til tross for at det så lyst ut med en 2-0 ledelse etter to klare settseire. På samme måte som i Sydney for fire år siden, tapte Urhaug i kvartfinalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.