*Nettavisen* Sport.

Bronse til Magnus Moan

Foto: Odd Andersen (Scanpix/AFP)

Magnus Moan tok bronsemedalje i kombinert etter at fotofinish viste at han slo Petter Tande med en centimeter eller to.

11.02.06 20:20

PRAGELATO (TV 2 NETTAVISEN): - Det er utrolig godt, men jeg er samtidig litt skuffet. Dette er løpere som jeg har herjet med tidligere i sesongen. Jeg må innrømme at Petter overrasket meg, han var virkelig sterk i spurten, sa Magnus Moan til NRK etter at han vant bronse bak tyskeren Georg Hettich og østerrikeren Felix Gottwald.

Hettich ledet kombinertrennet etter at løperne var ferdig i hoppbakken, og gikk fornuftig og rolig i tet sammen med Petter Tande og Jaakko Tallus gjennom nesten hele 15-kilometeren.

Magnus Moan, Hannu Manninen og Felix Gottwald gikk hele tiden raskere bak i løypa, og tre-fire kilometer før mål var de samlet i en klynge på fem. Da hadde Manninen gått på en kjempesmell i forsøket på å holde tempoet til Magnus Moan, som stikk i strid med sine forhåndsvarsler dro opp tempoet.

To kilometer før mål rykket Georg Hettich og Felix Gottwald fra Moan, Tande og Tallus. Hettich vant spurten mot Gottwald.

Moan og Tande kom så og si likt over mål. Først ble Tande dømt foran, deretter kom meldingen om at de to kom på delt bronseplass, før arrangørene kom fram til at Magnus Moan var foran Tande i mål.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.